Kvällen ägnades åt Sveafurr och Drew, plus Smirres ”uppsats” om förståndshandikappade, det är svårt att få en konstruktiv dialog med honom om det olämpliga i att skriva på det sätt han gjort. I hans ”Aspergerbubbla” är argumenten riktiga, men eftersom de är helt tokiga i verkligheten blir reaktionen på Sveafurr och bland övriga berörda väldigt elak

Han hade sett när Olle satt här vid datorn imorse och såg då svea fur och loggan, blev inte klok på om det var det jag hade kopierat eller annat. Han var upprörd över att det låg i vår dator eftersom man inte får kopiera deras logga och tror att de på svea fur kan gå in i vår dator och se det, då skulle han åka ur svea fur, för ett år sedan hade han deras logga på ett julkort och de blev fly förbannade säger han. Så nu har de ögonen på honom  och om vi assistenter har det i vår dator kommer han åka ut. Jag gör inte så stor affär av detta, säger att det är ingen som kan gå in i denna datorn och jag tror inte det ligger på vår rapport...jag bestämmer i alla fall med Smirre att vi ska länka till svea fur och inte lägga in kopia på inlägg och logga. Nu är det ju löst, Olle hjälpte mig att lägga det på skrivbordetJ är inte helt säker på vad han såg, men vi måste vara mer försiktiga så att han inte ser vad vi pysslar med här. Han ville kolla så att det inte låg kvar i denna datorn och visa hur man länkar. Jag sa ju såklart  tvär nej till detta. Sa också att det ligger inget sådant i denna datorn samt att han absolut inte får läsa i denna. Var noga med att stänga ner så fort han kommer förbi.

Han undrar varför han inte får skriva var han jobbar och tror att Monica och Jonas har fått en massa hat-mail. Varför han inte får sitta vid deras dator. Jag säger att vi kan fråga Monica om varför du inte ska säga el skriva vart du jobbar hon har säkert ett bra svar på det och jag säger igen att hon behöver ingen hjälp med datorn, det är hundarna och hästarna som hon har ”anställt” dig för. Till slut får han lova mig att inte grubbla i natt utan att sova nu. Kl 23 slutar vi samtalet. Han kommer upp och går på toaletten efter ca 30 min, men sedan sover han hela natten.

Vi fick honom i alla fall klippa naglarna. Långa naglar med skit under är en bakteriehärd. Även om han tvättar händerna, så har han en resouvar med bakterier under naglarna som inte försvinner vid handtvätt.

Sedan upptäckte Elisabeth att  Smirre hade en plastpistol typ Glock i jackan som han haft på sig i Rävninge under dagen. Jag förklarade det olämpliga i att ha med den utanför huset. På 20 meters håll ser den ut som en riktig pistol. Tänk om någon av praktikanterna på Rävninge hade sett den och sedan pratat med någon hemma om att en kille med Asperger har med sig en pistol när han sköter hundarna.

Smirre sa vid frukosten att han hade drömt om Trollen och att han mår skitdåligt och vill inte gå till Gården i dag. Han gör drömmen till verklighet och sedan till en ursäkt för att må dåligt och inte gå till gården. Taxin avbeställdes och Smirre gick och lade sig. Väl i sängen så började han säga ”Sieg Heil” ett antal gånger. Tills jag sa åt honom om att om jag varit jude, så hade jag inte haft någon mormor eller farfar, för de hade Hitler, den han nu hyllade tagit död på. ”Jaaa, jag förstår, men jag är så arg på de där på SIVO ” osv. Han verkar inte vilja tillåta sig vara glad.

Smirre fick några utbrott och var nästan på väg in i något utbrott/psykolliknande tillstånd. Skrek att han skulle ut och ställa sig på vägen, när Peter pratade om att han skulle till Rävninge, när Smirre ville lägga sig.