>>/651/
Jos yrityksellä ei ole käytössä vahvaa tunnistautumista, jolla myyjät voitaisiin selvittää, yrityksen tulee Väinölän mukaan mahdollisesti muuttaa alustaa niin, että lainedellyttämät tiedot voidaan saada.

Jos tietojen kerääminen tältä vuodelta on yritykselle kohtuuttoman vaikeaa eikä ilmoitus ehdi verottajalle, laista löytyy siirtymäsäännös. Sen mukaan ennen vuotta 2023 rekisteröityneiden myyjien tiedot voi kerätä loppuun ensi vuoden aikana ja ilmoittaa vasta tammikuussa 2025.

– Siirtymäsäännös koskee vain niin sanottuja vanhoja myyjiä. Sen sijaan tiedot kaikista niistä myyjistä, jotka ovat tänä vuonna rekisteröityneet alustalle, täytyy kerätä tämän vuoden aikana, Väinölä painottaa.
Poikkeukset

Tiedonantovelvollisuus ei koske tilanteita, joissa alustaoperaattori myy alustallaan omia palveluitaan tai tavaroitaan. Se ei myöskään koske palveluita, joita tuottaa alustaoperaattoriyhtiön oma työntekijä.

Pienimuotoisesta tavaramyynnistä eli myyjästä, joka on saanut korkeintaan 2 000 euroa myyntihintaa ja jolla on ollut saman alustaoperaattorin kautta yhteensä alle 30 tavaramyyntiä kalenterivuoden aikana, ei tarvitse ilmoittaa tietoja. Väinölän mukaan molempien kriteerien pitää täyttyä.

Uusi direktiivi on luonnollisesti työllistänyt Verohallintoa.

– Ohjausta ja neuvontaa tarvitaan varmasti kasvavissa määrin.

DAC7-direktiivin vaikutuksista uutisoi aiemmin Uutissuomalainen.