a random turul banner

/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok

New Reply on thread #12
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

Index | Catalog | Banners | Logs
Posting mode: Reply [Return]

thumbnail of kossuth-730hirek-20260120.ogg
thumbnail of kossuth-730hirek-20260120.ogg
kossuth-73... ogg
(3.03 MB, 0x0)
T-Anon Q-Anon analógiájára

Nem akarok új témát nyitni, elfér ez itt is. Nem dühöngés, csak egy furcsaság.

Az utóbbi két évben minden nap hallgatok rádiót valamennyit. A "hallgatás" nem pontos kifejezés, inkább háttérzaj. Jelenleg Kossuthra van állítva igen, tudom, reggelente minden fél órában hírek vannak, egészkor hosszabb, félkor rövidebb.
Ma másodjára figyeltem fel olyan hírre, ami hír, de kilóg az általános tónusból és témákból, relatív jelentőségében elmarad a többitől. Sőt a bemondó egy lehelettel lassabban olvassa be a hírt, mint a szokásos tempó.
Médiaklikkről leszedtem a mait, ez a 7:30-as rövid hírblokk utolsó híre pavuctonrol-lal a böngésző kimenetét az Audacity bemenetébe dugtam be, a teljes blokk hangfájlban mellékelve, 2 és fél perc.
A hír Vitruvius elveszett fanoi bazilikájáról szól, amelyet eddig senki nem talált, ezt adatolják. Kr.e.19-ben emelték, több mint 500 éve keresték, négyszögletes alaprajzú, 10 és 4 tagú oszlopsorai vannak. Ez mitől olyan hír, hogy be kelljen mondani? Az országban van cca 12 ember, aki hallott Vitruviusról, Fanot meg senki nem találná meg a térképen. Én értem, hogy akarnak valami kulturális témát hozzáadni, a politika, meg halálesetek után, de nem találnak mást?
Amire én gyanakszom, hogy ez valamilyen leplezett kommunikáció. A hírnek, netalán a számoknak van valamilyen jelentősége. Nem ismeretlen az a módszer, hogy a médiát használják umm médiumként, ha teszem azt valamilyen jelet akarnak adni, vagy egy változó információt szó szerint, mint változó a programozásban adni valamilyen tevékenységhet, akcióhoz. Vajon titkosszolgálati vagy diplomáciai közlések zajlanak? Persze old school a mai digitális világban, de lehet ezért biztonságosabb.
Kinek szólhat? Nem tudom. Csak azt érzem, ez nekem gyanús.

Tavaly, talán közel egy éve volt egy hasonló eset. Akkor valami zenészekről vagy hangversenyről volt szó, meg talán, hogy valami esemény elmaradt. Csak homályosan rémlik.
Majd fogom figyelni. Vagy kevéssé figyelni, lehet pont ezért tűnik fel számomra olykor egy-egy ilyen eset - ez feltűnik, de a többi meg elszáll a fülem mellett.
 >>/17610/
Kicsi esély van rá, hogy nyilvános rádión, kódnyelven üzengetne bárki bárkinek manapság, amikor sokkal szofisztikáltabb megoldások léteznek, ahol nem kell beavatni több személyt a közvetítésbe.
Lehet, hogy tőzsdei belső infókat közölnek. Vagy a szerkesztő csalja a hitvesét és a légyott részleteiről tájékoztatja a szeretőjét. Romantikus és izgalmas, mint egy kémregény.
 >>/17662/
Nekünk is elég a szokásos konzervhússal szórakozni. Javítgatni a képtáblamotort kifejezetten üdítő.
Mondjuk furcsa hozadékai vannak ennek a cécónak. Az oroszok elkezdtek posztolni a magyar választásokról mindenhova. Mintha zavarna, hogy bármit írnak az Orbánról...
 >>/17669/
> azt hittem ő ismert anime körökben
Lehet, hogy az, viszont egyre kevesebb új tecsövest nézek.
Egy átlag 10 perces videóban van 3-4 reklám, amit még kiblokkol valahogy a böngésző,
aztán jön egy szponzor szegmens, utána a rész ahol elmondják hogy a nézőknek csak igen 
kis százaléka van feliratkozva, iratkozz fel, nyomd a csengőt, aztán a másfél percenkénti 
engagement bait, hogy írj valamit a kommentmezőbe, hogy az algoritmus jobban értékelje a videót.
A végén még egy részlet, ahol megköszöni a patreon adakozóknak. A 10 percből jó ha volt 2 ami érdekelt, 
és az is annyira sterilizált, hogy minden szó cenzúrázva van, amiről bárki bármi negatív dologra, témára 
vagy érzésre asszociálhat véletlenül.
 >>/17679/
> Kínai tecső?
Ja.
A 2000 méter Andriivkáig c dokut onnan töltöttem le, mert yt le volt korlátozva észak-amerikára.
Vannak fenn angolul is dolgok. Lehet még magyar is... Ki se tudhattya.
Asszem .com és .tv domainek működnek, utóbbi angol felület talán.
ELKÚRTA AZ ORSZÁGOT A SZARBÁN!!!!

ROHAGGY MEG SZARBÁN, ELKÚRTAD EZT A SZARORSZÁGOT, TE MOCSKOS ÁLLAT! ELKÚRTAD TE TÖRPE! OSTOBA, GONOSZ TÖRPE! TÖRPE SZARBÁN!

SZARBÁN A NEMZET MÉSZÁROSA, LEMÉSZÁROLJA A MAGYAROKAT! DÖGÖLJEN MEG MINDEN FITYISZ SZAVAZÓ! TÖNKRETETTÉTEK AZ ORSZÁGOT, MINDENT ELPUSZTÍTOTTATOK, NYOMORBA DÖNTÖTTÉTEK AZ EMBEREKET, MINDENKI MENEKÜL!

VISSZAFOGLALJUK AZ ORSZÁGOT!!!!

AJÁNLOM, HOGY MINDENKI SZAVAZZON MAGYAR PÉTERRE, AKI NEM SZAVAZ MAGYAR PÉTERRE AZ EGY MOCSKOS H A Z A Á R U L Ó !!!

JÓL HALLOTTÁTOK BÜDÖS NÁCIK!!! TI VAGYTOK A HAZAÁRULÓK, AZ ORSZÁG ELÁRULÓI, A NÉP ELLENSÉGEI, DÖGÖLJEN MEG MINDEN NÁCI, MINDEN TAKONYGERINCŰ MOCSKOS FIDESZNYIK!!! KOMMUNISTÁK ÉS FASISZTÁK VAGYTOK EGYBEN AZ EMBERISÉG MOCSKA!

KI TAKARÍTJA KI A MOCSKOT???!!!!!

MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR MAGYAR

HA NEM SZAVAZOL MAGYAR PÉTERRE, KITAPOSOM A BELEDET, HA SZARBÁNRA SZAVAZOL ELVÁGOM ANYÁD TORKÁT IS!!!!!!
 >>/17756/
Kékfidesz leváltja a narancssárgát. Azt hiszed Peti feladja a NER-t? Csak finomhangolja magának. Tesz pár engedményt az EU-nak (elég a ruszkiszopkodás elengedése és az LMBTQ megkülönböztetés eltörlése) és utána tesznek ők a "jogállamiságra".
Nekik az a lényeg, hogy ne legyen egy akadékoskodó, vétózgató vezető, a belpolitika hidegen hagyja őket.
Nem fog Magyarországon sok minden változni a Tiszával.
Szubjektíve is teljesen hidegen hagy, nekem nem lesz se jobb se rosszabb se egy kormányváltással se anélkül.
Cseberből vederbe.

>>/17760/
Szerintem túl sok elvárásnak kell majd megfelelni. Szavazók sokszínűsége, "Brüsszel", Washington. De Kínával se lehet csak úgy szakítani. Talán még Moszkva lesz a legkönnyebb.
A vak is azt mondta. Azt mégse látta meg.
Nem is feltétlenül dühöngő, csak nem találtam jobb fonalat.
Először is, ha nem túl indiszkrét, Anon hogyan áll a családalapítással vagy gondolattal?
És akkor most a kérdésem, ahhoz akit érint. Te/Ti hogyan léptetek túl azon, hogy valószínűleg nem lesz már gyerek? Gondolkodtatok ilyenen? Esetleg egyébként is úgy terveztetek, hogy nem is akartok? Találtatok más célt, boldogságforrást? Szokták volt mondani, hogy ami nincs az nem is igazán hiányzik, de ki tudja.
Mondjuk ezt lehet nem egy kihalt táblán kellene boncolgatnom, de minden vélemény érdekelne.
 >>/17888/
Valószínűleg már rég beletörődtem mert nem jött elő ilyen gondolatom. A fiatalkori hosszabb-rövidebb kapcsolataim alapján gondolom már rég rögzült bennem tudat alatt, hogy a család az nem nekem való. Igaz örökbefogadás élettárs nélkül is működhetne elméletileg (bár nem tudom mennyire szigorították meg, vagy az új kormány mit tervez) de számomra az is végképp kizárt. Egyedül főleg nem vágnék bele gyereknevelésbe. Annyit amúgy eldöntöttem, hogy majd alkalomadtán az összespórolt pénzemet, lakásomat, ingóságaimat az unokatestvérem utódai majd megöröklik, ha úgy alakul. Ennyiben hozzájárulok majd a bővebb rokonság életéhez.
 >>/17888/
A triplák a tieid.

>>/17888/
 >>/17889/
Nemtomm valójában mennyire biológiai imperatívusz. Szerintem a "férfi szét akarja szórni a magvait" narráció egy kicsit túl van tolva. Persze létezik, de még az állatok sem ennyire ösztönlények. Aztán ott van a kapuzárási pánik de az sem puszán szaporodással összefüggő. Van társadalmi aspektus is: a "név továbbörökítése", emiatt is stresszelhet az ember.
Ha akar. Szerintem fölösleges.
 >>/17891/
Kérdező itt.
Leginkább néha a bűntudat tör rám, hogy "cserben hagyom" a szüleimet, mert nem lett unokájuk. 
Soha nem mondták a szemembe, nem is neheztelnek. Szóval még csak olyan alapja sincs, hogy kérdezgették volna, hogy mikor lesz már unoka?
Valamiért mégis néha rám tör az érzés, hogy csalódást okozok nekik.
 >>/17892/
Ezt valahogy neked kell feldolgoznod és túllépned rajta. Ha megváltoztathatatlannak tűnik, akkor nincs értelme emésztened magad miatta. Biztos van olyan probléma, ami ellen tudsz tenni, legyen az mindennapi vagy hosszú távú, foglalkozz inkább avval.
Az is lehet, hogy ez egy tágabb önelfogadási problémának a része, de nem foglak megpróbálni képtáblán keresztül diagnosztizálni. Kíváncsi vagyok Jung írt-e valamit erről. Nem mintha ilyen irányú végzettségem lenne.
Őszintén szólva sokaknak nem is való gyerek, és az egész nevelés el van baszva. Sőt jelenleg ahogyan gondolkozunk a gyerekről az is valahogy teljesen kitekert lett. Nem beszélve az oktatásról meg gyermek-"védelemről".

Én nem látok a népesedésben problémát. Mind a munkaerőhiányt, mind a fogyasztást meg lehet oldani.
 >>/17894/
Megváltozhatatlannak épp nem teljesen az, de eléggé körülményes lenne. Mondom, én már beletörődöm, inkább ezt a bűnbánatot kellene levetkőznöm. Tudom, hogy inkább még szerencsés is vagyok, hogy nem nyaggatnak vele a szüleim.
Köszönöm a választ mindenkinek!

Post(s) action:

Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:

246 replies | 111 file
New Reply on thread #12
Max 20 files0 B total