/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok

New Reply on thread #1562
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

[Index] [Catalog] [Banners] [Logs]
Posting mode: Reply [Return]

Én most a hétvégén kezdtem el szenvedni, pedig még mindig csak harmincegyehány van. Kezd elegem lenni.

>>/6291/
Hol?

>>/6293/
> rögtön lecsapódott rám az izzadságom. Úgy néztem ki mintha valami zivatarban eláztam volna.

Ezt én is szoktam. Kinn úgy-ahogy elvagyok, bemegyek valami hűvös helyre, és elkezd patakokban folyni a víz rólam. Volt már, hogy megkérdezték jól vagyok-e.
 >>/7580/
Nem cefrére gondoltam. Szilvás Unicumot viszont aszaltszilvával együtt érlelik, szóval ki tudja, még az is lehet, hogy jól jön majd valamilyen szeszkotyvasztásnál.
Ezen kívül ismerek egy sertésbélszín receptet amihez jó, és ennyi felhasználását ismerem összesen, a hashajtó hatáson kívül. Reméltem, hogy bővíthetem kicsit a repertoárt, szóval ha van valami kaja/desszert amihez elengedhetetlen akkor érdekelne.
 >>/7611/
 >>/7611/
Az utóbbi. Házi szilvapálinkát öntöttem rá kb. 8-10 aszalt szilvára egy fél literes üvegbe, aztán vártam 2-3 hónapot vele. Szerintem teljesen elnyomta a pálinkaízt, nekem túl gejl volt a végeredmény. Viszont az igaz, hogy nagyon jól nézett ki, jó sűrű és sötét lett.
 >>/7581/
Amit én csinálok az szétmállana. Angolok gyümölcsbőrnek hívják. Héj nélkül a gyümölcshúst ömlesztve szétlapítom néhány tálcán, kiteszem a napra, 3-4 nap után bőr vékonyságú aszalmányt kapok. Így gyenge-közepes termésből erőteljes ízű édes-savanyú puha "cukorkát" kapok tulajdonképpen. Magába eszem, vagy kukoricapehelyhez adom.

>>/7610/
Hát igen, az alkohol jó oldószer. Az én cuccom teljesen szétmállana benne.

>>/7615/
> Ahol most vagyok ott lehet szeszt főzni csak nem szabad
Erről van egy régi rádiókabaré monológ. Talán majd megpróbálom megkeresni.

Post(s) action:

Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:

New Reply on thread #1562
Max 20 files0 B total