/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok

New Reply on thread #4451
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

[Index] [Catalog] [Banners] [Logs]
Posting mode: Reply [Return]

thumbnail of PH.png
thumbnail of PH.png
PH png
(4.37 MB, 1920x1080)
Penguin Highway
Aranyos, kreatív és filozófikus történet, lenyűgöző vizuális stílussal, lebilincselő hangulattal, és egy olyan OST-vel ami meditatívba tesz az első 10 perc után.
 >>/7220/
Az elmém tele lett baszásokkal a végére, amikor ezt néztem, és kicsit elterelt a ghibli trope-ok keresése, mert nagyon össze akartam hasonlítani egy másik mesével. Nem bántam meg hogy megnéztem.
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
mpv-shot0585 jpg
(221.72 KB, 1912x1076)
 >>/7226/
Én a végére teljesen összezavarodtam, minek kellett a szovjeteknek a torony? tudták egyáltalán irányítani? hogyan tudtak elrepülni a harcok mellett annak ellenére hogy szabad szemmel láthatóak voltak? hogyan akarták volna a többi dimenziót döntéshozásra felhasználni, ahhoz időt is kellett volna utazni, nem? miért volt lényeges hogy a kislány annak a tudósnak az unokája? így hogy felébredt akkor tényleg elfelejtette a szerelmét vagy nem?
 >>/7338/
Borongós de kalandos volt, azt hittem jobban meg fog hatni, de fókuszálnom kellett, nehogy elveszítsem a fonalat.
Kicsit úgy éreztem hogy ez a történet sokkal jobban működne sorozat formában, persze így is jó volt, drámai és elgondolkodtató.
 >>/7368/
Alacsony intenzizású kaland kiemelkedően rokonszenves karakterekkel. Lelkizős, filozofálós mese, maga a kaland és a rejtély csak egy ürügy a hősök belső világának felfedezésére. Kifejezetten tetszett, sajnos az OST-ről nem tudok ódákat zengeni.
 >>/6953/
Nos az utóbbi fejezetek ismét nagyon jók lettek. Nem gondoltam, hogy több is kijön a kötetben. Így is kicsit rövidebb lett a kötet mint a szokásos, viszont az akciódússága miatt nem tűnt fel.
Tetszett, hogy a How are you somewhere visszavezetett a manga kezdetének lépcsős jelenetéhez de közben összeköttetés is az újabb karakterhez. A régi szereplőket és a "relicautista", meggondolatlan Rikot is jó volt újra látni a visszatekintésben.
Maga az előző óta két újabb fejezet is izgalmas volt és jó érzelmi hullámvasút.
Tűkön ülve néztem a fejezetet, olvastam a fordítást és vártam a végkifejletet. Jó volt mozgásban látni a csapatot és egy-két dologra fény derült velük kapcsolatban.
A végét megint megkönnyeztem, és visszatérve erre  >>/7117/
>  De igazából pont ez a jó, a bizonytalanság érzése.
, hát fél év után újra csak így zárul az aktuális fejezet a karakter szempontjából.
Illetve még a végén bedobott történetszálakra, szereplőkre is kíváncsi leszek. A kézen megjelenő mintázat és maga a nézőpont is érdekesnek ígérkezik.

Anon olvasta már? Ha igen várom a véleményt.
 >>/7648/
> Anon olvasta már?
Tegnap olvastam el, megvártam a végleges fordítást és hogy minden a helyére kerüljön.
Igen, a rövid fejezet nem csak, hogy visszavezetett de konkrétan épp azelőtt ért véget, ahol a legelső fejezet elkezdődik.
Nekem is tetszettek az akciójelenetek. Eddig is kedveltem a csapatot, a dícséretet hallva és a továbbiak után még inkább. Tetszik, hogy nem egy kaptafára készültek.
Riko felelőtlen csevegése elsőre egy kicsit bosszantott, de belegondolva a jelenlegi helyzetben jobb volt magyarázatot adni a viselkedésükre.Igazából nem is tőlük tartok, viszont volt ott más jelenlévő is.
És igen, a fejezet végén egy kicsit több részletet után én is homályosabban láttam, pedig nem pucoltam hagymát. Két ilyen, fél év elteltével hasonló, levegőben lógó lezárás után hosszú lesz a várakozás. Az animében nyilván máshogy fog ez hatni a hetente megjelenő részek, vagy az egy helyben végigülés után, de szinte fogadni mernék, hogy ott is ezek lesznek az epizódvégződések. 
Az Extrákban tényleg vannak érdekes arcok, akiket most még nem tudok hova tenni, csak sejtem. A kéz szerintem az egyik ikeré lesz más-más nézőpontból. Viszont a vele szemben lévő szimbólum alakja is kérdéseket vet fel bennem. A végén az illető vajon az iránytűt töri össze?
 >>/7664/
Bocs a kései válasz miatt, nem voltam gépnél.
Hát, hogy mit tört össze az egy jó kérdés. Túl kevés információval rendelkezünk róla. Lehetett az iránytű vagy egy síp, de az is előfordulhat, hogy egy valakihez kapcsolódó "báb" volt az. Szerintem lesznek itt még érdekes dolgok és nem teljesen úgy van minden, ahogy azt a vezető állította. Gondolom a "láda" is szerephez fog még jutni. Bárhogy is alakul, abban szinte biztos vagyok, hogy el fognak időzni valahol egy kicsit, nem csak az egyik szereplő miatt, hanem a másiknak is regenerálódnia kell, ha már magát nem kímélte.
 >>/7749/
Egy tradícionális japán népmeséről készített festmény, ami életre kelt csak azért, hogy a grafit és vízfesték pajkos táncának mézédes melódiájával szórakoztassa a nézőt. Ha még nem láttad, nézd meg. Nem akarod megnézni? Mi van, utálod magad? 
Nálam nagyon ritka az, hogy le tudok ülni egy 2 órás játékidejű előadásra anélkül, hogy ne néznék néha az órára, hogy mikor lesz vége, nos, ez a kaland egyike volt a ritka kivételeknek, mindezt úgy, hogy se pörgős akció, se bonyolult konfliktusok, csak egy melankólikus tündérmese, de annyira gyönyörűen és igényesen kivitelezve, hogy a puszta minőség, és a feltételezett benne lévő munka könnyekre fakaszt.
thumbnail of uzu.jpg
thumbnail of uzu.jpg
uzu jpg
(167.83 KB, 800x640)
Uzimaki
Kicsit közelebb volt a mangához, mint a film verzió volt, de ahhoz képest, hogy mennyi ideig készült, nem sikerült kiemelkedőre. Lehet hogy a forrás tette túl magasra a lécet, de nem volt akkora élmény mint amire számítottam.
thumbnail of wallpaper.jpg
thumbnail of wallpaper.jpg
wallpaper jpg
(948.09 KB, 1280x1024)
thumbnail of cco808.jpg
thumbnail of cco808.jpg
cco808 jpg
(224.95 KB, 1283x1026)
 >>/7737/
Oké. Bevégeztem.
Három karakter, három történet. Az elősztori alapján (le kell dolgozniuk a büntetésüket) akár több epizódot is gyárthattak volna. Miért nem tették?
A sztori szolid.
Tetszik, hogy mivel okostelefonok előtti korszakban készült, nincs okostelefon derivatíva előrevetítve a jövöbe.
Ami nem tetszik, hogy a város halottnak, üresnek tűnik. Bármikor amikor egy jelenet játszódik odakinn, mutatják az utcákakat, nincs forgalom, nincsenek járművek, gyalogosok. A légtér is üres.
Összességében jó a benyomás.
 >>/7784/
> aktuálisan futó
Más is szarik bele, úgyhogy ne zavartasd magad!
 >>/7785/
Ez viszont kettősmércének tűnik. Nem emlékszem, hogy bármikor is szóvá tetted volna, hogy az aktuálisan futó még be nem fejezett mangát itt beszélik ki, fossák tele vele a fonalat pár havonta.
 >>/7784/
 >>/7836/
 >>/7844/
 >>/7848/
Nem tudom mi ez, de amennyi eljutott hozzám az alapján most előre megmondom, hogy hatalmas klisé és a végén majd kiderül, hogy Okarun végig az a srác volt illetve még annál is olyanabb mint Momo ideális pasija az úgynevezett herceg a fehér lovon, aki végig ott volt a szeme előtt mellette.
Jól tippelek?

Post(s) action:

Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:

New Reply on thread #4451
Max 20 files0 B total