a random turul banner

/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok

New Reply on thread #4451
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

Index | Catalog | Banners | Logs
Posting mode: Reply [Return]

>>/17748/
Elolvastam én is. Valóban kaptunk egy szép kis loredumpot és érdekes információkat is. Az eszköz jelkulcsa megintcsak tipikusan Tsukushira vall.  A mondókák talán kezdenek összeállni, de még mindig rejtélyes.
Aztán a megjelenő szereplők alapján úgy értelmeztem, hogy ők nem lehettek érintettek a vadászat által. 
Bundás barátunk állapota továbbra is kétesélyes, szégyellem, de a megjelenésén mosolyognom is kellett. Remélem nem ez lesz Tsukushi mániája és nem viszi túlzásba. A fejezet végével kapcsolatban kíváncsi vagyok, hogy mit akar mondani.
Keresgettem filmet május 2-ra. Szűrtem akció, 1990-1999, 8+ értékelés. Találatok között volt két ilyen:
- Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku romantan - Tsuioku-hen
- Mononoke-hime
Ezek jók?
 >>/17774/
A kettő közül csak a Mononoke-hime-t ismerem, ami Ghibli klasszikusnak van minősítve. Szerintem egy okés mese, de nem mindenki osztja a véleményemet.
Egy vicces sztori vele kapcsolatban, hogy amikor a Miramax egyik producere az amerikai verzióból ki akart vágatni körülbelül 40 percet, a Ghibli stúdió válaszul küldött neki egy katanát és egy rövid "no cuts" üzenetet, amolyan kultúráltabb, "vagdossad te magadat, the haszontalan, nyomorult jenki szardarab" gesztusként.
 >>/17775/
Jó sztori. Japánoknak van humorérzéke.
> csak a Mononoke-hime-t ismerem
Akkor lehet találtam valamit Anonnak nézni?
Nem a havi mozisarokban (az valami egyéb film lesz még nem döntöttem el), hanem úgy egyébként.
Közben megnéztem négy részt.
Alapvetően szórakoztató. Olyan, mintha a Mad Cats-t nézném. Egyetlen szépséghiba: Marjai Lajos Nagy hajós- és kalózkönyvén nőttem fel és a sok technikai hiba, anakronizmus meg miegyéb nagyon bántja az autizmusomat.

Azt hiszem végig fogom nézni.
 >>/17841/
Meglepően jól sikerült mind az előző, mind a második évad. Szerintem a képességek sem hatnak nevetségesen, elég jól eltalálták a hangulatot is.
Persze van változtatás az alapműhöz képest, de már a jelenlegi események idején is százas nagyságrendű fejezetszámnál jártak. Ha csak az első évadot nézzük ott is tucatnyi. Így nyilvánvalóan nem elvárható, hogy egy az egyben adaptálják. Szerintem jól sikerültek a változtatások, megjelennek olyan szereplők is akik több száz fejezettel később debütáltak a mangában de véleményem szerint jól sikerült beilleszteni őket, nem teszik tönkre a történetet.
> Miért van a csókának három katanája?
Mert egy kevés, négy meg már sok lenne.
 >>/17845/
Hát igen, úgy kell rá tekinteni mint egy kalózkorban játszódó shonenre. Bár Oda utána szokott járni a dolgoknak, de ez inkább a mitológiára igaz. Így aztán valószínűleg nem is törekedett arra, hogy a technológia, kifejezések megfeleljenek a valóságnak. Már maguk a kalózok is teljesen más módon viselkednek mint a valós vagy épp a korábbi történetek, könyvek, filmek kalózai szoktak.
> Azt hiszem végig fogom nézni.
További jó szórakozást!
 >>/17848/
Az ugye megvan, hogy ez nem sorozat lesz hanem moziban vetített film? Ne nagyon számíts arra, hogy a vetítés utáni 1 éven belül megnézheted. Majd ha kiadásra kerül BD vagy egyéb változatban, akkor talán feltölti valaki.
Befejeztem a Van Píszt. Első évad szórakoztató.
A második évad nagyja dagályos időkitöltés. Túl sok karakter van belezsúfolva, a történések érdektelenek, az utolsó részek meg egy melodramatikus hamis-karácsonyi sztori.
Aláírom, nem nekem készítették.
 >>/17758/
És akkor új fejezet!
Tetszett az ötletelés, nem gondoltam volna, hogy egy vizuális elem ennyire releváns lesz a történet szempontjából. Bár furcsa volt, de én is csak aurának gondoltam. Riko megint tipikus Riko volt. Kíváncsi vagyok azért, hogy mi lesz annak a dolognak még a szerepe. Aranyosak voltak. 
Aztán a második felében végre valahára láthattunk valamit a karakter alapjaiból, már azt hittem végleg úgy marad mint az utóbbi pár részben. Az új szituáció megdöbbentett, hasonló volt a reakcióm mint a "vertikálisan hosszúnak", de teljesen érthető az ok. Reg megint tipikusan Reg. 
Nem érzem túlzottan elhamarkodottnak, ha nagyon akarnánk bele lehetne kötni az időtávba, de a jelenlegi állapotba ez belefér. Aranyos felszerelésben mennek tovább. És hát igen, a napok. Nagyon kimeríthette őket a legutóbbi tevékenységük, ha hónap helyett már csak annyi. Függetlenül attól, hogy nem hinném, hogy olyan sok időt töltöttek a mostani helyen, talán pár napot. Szóval lehet inkább az időeltolódáshoz lehet köze. Főleg, ha Ido Front óta történt ilyen drasztikus esés.
thumbnail of milkysub.jpg
thumbnail of milkysub.jpg
milkysub jpg
(387.76 KB, 1200x1697)
Milky Subway
Elragadó mese bűnözésről és közmunkáról, egy fura scifi világban. Olyan, mintha Pixar próbált volna 3d animut készíteni. Még a zsidó szinkron is teljesen vállalható volt. Sajnos kicsit rövid, az előzménnyel (Milky Highway) együtt talán egy óra az egész.
 >>/17979/
2. évad első része megy épp. Nagyon komfi.
Valamennyit értek ezekhez a dolgokhoz és legit információkat pakoltak ebbe a sorozatba. Egy-két szloppát talán meg is probálnék főzni, a japán hozzávalók beszerzése macerás, hamarabb néznék valami helyettesítőt.
Valós helyeken játszódik. Nemtomm mennyire hűek kinézetre, lehet van sztrítvjú.

Post(s) action:

Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:

450 replies | 209 file
New Reply on thread #4451
Max 20 files0 B total