a random turul banner

/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok


New Reply on thread #4451
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

[Index] [Catalog] [Banners] [Logs]
Posting mode: Reply [Return]


 >>/6716/
Za Kokupitto - nem 100% történelmi, második világháborús japán és német pilóták és katonák rövid történetei.
Barefoot Gen - Hiroshima sztori
Grave of the fireflies - a civil lakosság életéről szól a háború árnyékában
The Wind Rises - 1 vh előtti vadászrepülő mérnök története

Ennyi jut kapásból az eszembe. Mind kiváló mese szerintem, zsepi legyen kéznél, nem kell extra méretű, mert a szemeidnek lesz.
thumbnail of tfw.jpg
thumbnail of tfw.jpg
tfw jpg
(108.81 KB, 1310x570)
 >>/6755/
Balra az arcom 5 percenként miközben ezt a mesét néztem, jobbra Anon arca, aki velem nézte. Nagyon jó megható dráma volt, csak azért nem követelek folytatást, mert a konklúzió is tökéletes volt.
thumbnail of aoi.jpg
thumbnail of aoi.jpg
aoi jpg
(260.03 KB, 1920x1080)
 >>/6809/
Nekem ez tetszett, főleg a legvége, a csúcspont után az a pár pillanat, valahogy megnyugtatott.

 >>/6811/
Talán lehetett volna kicsit hosszabb, de jó volt, tetszett ez is.
 >>/6756/
Gondolom történeti a háttér, de fikcionális karakterek, és sztori. Vagy fikcionális a világ maga, de a "középkori fantasyk" is a földi történelemből veszik a párhuzamokat, motívumokat.
 >>/6809/
 >>/6811/
Nekem olyan mintha lenne párhuzam a két sztoriban. A Hotarubi-ban kicsit a karakterekkel barátkoztam jobban, a summer ghost-nak inkább a célratörő rajzstílusa tetszett, de mindkét mese elég megható volt.
thumbnail of mpv-shot0411.jpg
thumbnail of mpv-shot0411.jpg
mpv-shot0411 jpg
(321.12 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0438.jpg
thumbnail of mpv-shot0438.jpg
mpv-shot0438 jpg
(196.83 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0468.jpg
thumbnail of mpv-shot0468.jpg
mpv-shot0468 jpg
(312.15 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0476.jpg
thumbnail of mpv-shot0476.jpg
mpv-shot0476 jpg
(311.43 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0502.jpg
thumbnail of mpv-shot0502.jpg
mpv-shot0502 jpg
(260.64 KB, 1920x1080)
 >>/6840/
Nekem ez tetszett, bár a vége kicsit fura volt, egyrészt mert hiányzott a koncert, végül csak egyetlen képkockát láthattunk, azt is kicsiben a stáblista alatt, másrészt végig arról próbált meggyőzni a film, hogy micsoda szarenber a Shinnosuke, erre a végén elég volt a boldogsághoz egy dal meg az hogy egy szellem emlékeztesse hogy milyen volt fiatalon? A hapsi az egész filmben semmit se csinált csak duzzogott.
thumbnail of another_perfect_specimen.jpg
thumbnail of another_perfect_specimen.jpg
another_perfect_speci... jpg
(254.76 KB, 1920x1080)
Children Who Chase Lost Voices From Deep Below

Olyan ez a mese mintha Laputa, Nausicaa és Made in Abyss tartott volna egy édeshármast, később megszületett ez, és senki se tudja kik az igazi szülei. Gyönörő megrajzolás, gyönyörű OST, személy szerint valamit hiányoltam, de nem tudom kitalálni mit.
 >>/6911/
Most hogy így említed, lehet, hogy az őrült repülő szerkezeteket és a légi felvételeket hiányoltam. A végén tényleg úgy éreztem, mintha Ghibli mese lett volna (Hé, ennyi volt? Itt a vége? Hol a többi? Mi történt evvel, evvel, evvel és evvel? Lesz folytatás?)
 >>/6841/
>A hapsi az egész filmben semmit se csinált csak duzzogott.
Szerintem ez jellemző azokra, akik zenei karrierről álmodnak fiatalon, majd a harmincas éveikben arra ébrednek, hogy egy pláza színpadján pengetik valamelyik 4 akkordos sablont egy karaoke énekes mögött, miközben a technikus a szintetizátor alá tolja a hangerőjüket. Kb. minha Kukovecz Gabi alatt összerogyott volna a Pokolgép fiatal korában, és most Lagzi Lajcsi mögött küldené az Aranyeső gitárszólóját egy clean stratocasteren.
thumbnail of Yaaaaay.png
thumbnail of Yaaaaay.png
Yaaaaay png
(598.79 KB, 776x663)
thumbnail of Feelings.mp4
thumbnail of Feelings.mp4
Feelings mp4
(7.05 MB, 720x720 h264)
 >>/6946/
Jaa, amúgy csak valami ilyesmit terveztem:
Kint az új Made in Abyss fejezet! Anonnak mi a véleménye róla? Érdekesnek ígérkezik a történetszál összességében. Néhány dolog talán új megvilágításba került. A vége egy "kissé" mellbe vágott.
Videó releváns: én a fejezet olvasása közben.
 >>/6949/
Jó fejezet volt. Megtudtunk egy kicsit többet a Fehérsíposok beosztottjairól, tetszett a dinamika köztük. A jelkimaradásból ítélve ez valószinűleg akkor történt amikor Reg elszívta az áramellátást és elpusztította a bázis jelentős részét. Kíváncsi vagyok milyen messzire jutottak azóta. Magáról az Abyss természetéről is kiderült egy s más. Tetszik, hogy még mindig csak teória szinten beszélnek róla és bármi igaz lehet. Riko ismét hozta a formáját, megint csak teljes természetességgel hoz nyilvánosságra információkat amiket Nanachi próbált titokban tartani. Elsőre tényleg mellbevágó volt, de a végét annyira nem látom borúsan az újraolvasás után. Viszont szinte abban is biztos vagyok, hogy attól még nem lesz egyszerű menet, sőt! De gondolj csak arra amit Riko említett a faluval kapcsolatban! Nem biztos, hogy úgy van, ahogy pózoló barátunk gondolja. A ledöbbenését figyelve lehet ő is másképp látja már. Viszont ha nem volt valami hátsó szándék, akkor a Hail Hex elbújhat szégyenében. Az hagyján, hogy Nanachi, de még Regék is gyorsabban reagáltak, mint az elvileg tapasztaltabb csapat. Az utolsó oldalak monológja után bízzunk benne, hogy kedvelt karakterünk rácáfol az első konklúzióra. Majdnem elfelejtettem, a háttér, tájképek szokásosan gyönyörűek. Az mondjuk meglepett, hogy neritantanok is vígan élnek ott.
 >>/6961/
Ez a mese az első 10 percben a földre küldött, aztán közel két órán keresztül rugdosta a gyomromat, közben ráköpött mindenre és mindenkire akit valaha szerettem vagy becsültem, a végén még elszívott egy cigit és elnyomta rajtam a csikket. Kiemelkedő mese, de ha vidám perceket keresel, keresd máshol, javaslom, hogy kezd ennek a műnek a 9001 kilóméteres körzetén kívül.
 >>/6961/
Régebben láttam.
 >>/6968/
Pontos összefoglaló.

Azt viszont nem értettem, hogy Leilia miért akart találkozni Medmellel, hogy aztán rögtön a szeme láttára a mélybe vesse magát?
 >>/6970/
Ha jól emlékszem azért elég sok idő telt el az között hogy könyörgött, hogy láthassa, és az között, amikor megszökött. Lehet, hogy csak elidegenedett teljesen az emberektől, ahogy tartották teljesen érthető volt. Szegény Medmelt én is sajnáltam, mert tényleg nem tehetett semmiről.
thumbnail of iktf_mayu.jpg
thumbnail of iktf_mayu.jpg
iktf_mayu jpg
(233.45 KB, 1920x1080)
 >>/6978/
Ennél a mesénél a második epizódig azt hittem valami fura pornót nézek, csak rossz bélyeget nyaltam fel a borítékra délután. Az időrendnél csak a főhős pszichiáter személyisége volt jobban szétdarabolódva. Elég nyugis sztori, nem mart nagyon belém, kellemes és kicsit zavaros volt, plusz kínai mesénél először láttam olyat, hogy az animációt mixelik igazi fényképpel, videóval, lehet ezért volt olyan szürreális hatása. Ezt a rajzstílust '70-es mesékben vélem még felfedezni, ami nálam adott neki egy kis nosztalgikus löketet is.
Gondolkodtam, hogy vajon miért nem gyógyult ki mindenki, arra gondoltam hogy valószinű hogy csak azokat gyógyította akiknek önmagára vagy másra veszélyes az állapota. Pl a mosolygó nárcisztikus, ex-tehetséges gyerekszínész egy baszást se adott hogy mindenki kiröhögi, és hogy senkit se érdekel az image-e, feldobta a szereplés akkor is, ha kínos volt neki, a közönség röhög, a páciens mosolyog és élvezi a figyelmet, minek megjavítani valamit, ami működik? Vagy az OCD-s riporter, akit az tett kiemelkedővé hogy mániákusan figyelt a részletekre. Nem gyógyította ki, csak segített neki változtatni az életkörülményein annyira, hogy ne okozzon szorongást az állapota. Nem vártam nagy meglepetéseket ettől a mesétől, de volt benne, pl mikor Mayumi-val úgy voltam hogy csak valami ecchi trope a poén kedvéért, aztán egy ponton 4 mondattal a kedvenc szereplőmmé vált.
 >>/6972/
Persze, sok idő eltelt mióta látni akarta. Arra céloztam, hogy a csata után ha már felment megnézni, akkor mi értelme volt szinte köszönés nélkül leugrani? Megbújhatott volna az árnyékban is, akkor is látta volna a lányát.Medmelnek miben segített az, hogy láthatta az anyját, de rögtön el is veszíti? Ha nem is az ugrásban, de végleg elrepült. Milyen indok alapján volt ez jó Leilia szerint? Erre nem találtam magyarázatot. Mi lehetett a mögöttes gondolat?
thumbnail of mpv-shot0555.jpg
thumbnail of mpv-shot0555.jpg
mpv-shot0555 jpg
(308.14 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0565.jpg
thumbnail of mpv-shot0565.jpg
mpv-shot0565 jpg
(196.31 KB, 1920x1080)
 >>/6983/
Én teljesen máshogy értettem a kapcsolatot közöttük, Medmel nem a szeretett lánya volt Leiliának, hanem a fogva tartója. A filmben nem volt semmi, ami arra utalt volna, hogy miatta ment fel, és elbújni azért se tudott volna, mert előbb vették észre, mint ő őket. Ugrani meg Maquia biztatására ugrott. Én úgy értettem, hogy addigra már meg volt rendesen zakkanva, és azért ugrott, hogy szabad legyen, nem tudta, hogy Maquia el fogja kapni a renátóval. Az nem volt szempont, hogy Medmelnek mi jó vagy rossz. Leiliát háromszor próbálta Krim kiszabadítani, és nem azért nem ment, mert szerette volna a gyerekét, akivel sose találkozott, hanem mert szégyellte Krim előtt, hogy mástól lett gyereke. Ha jól emlékszem ezt elég konkrétan be is vallja Maquiának, amikor először próbálják kiszabadítani. Úgyhogy az ugrás menekülés Medmel elől, mint amikor a renátó kigyullad, a könnyes búcsú a sárkányon pedig megbocsátás Medmelnek és főleg saját magának.

Krimnek azért kell meghalnia, mert nem tudja elengedni a múltat, Leilia azért szenved éveken keresztül bezárva, mert nem tudta elengedni a bűntudatát (ez kicsit talán magyartalan, de biztos érted, mire gondolok), Maquia meg azért kap happy end-et, mert megtanulja elengedni Ariel-t. Szerintem ez a mögöttes gondolata az egész filmnek. Medmelnek nyilván nem segített látni Leiliát, de majd ő is megtanulja elengedni a múltat.
Húsvét hétvégének hála végre újra van egy kis időm.
 >>/6953/
Újraolvasás után én is kissé másképp látom már a dolgokat. Igaz más mangakáknál könnyebben tudnám ezt mondani. Végülis Tsukushiról van szó, a levegőben lógva hagyás nem jelent túl sokat nála. De igazából pont ez a jó, a bizonytalanság érzése. 
 >>/6985/
Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Mert mindaz valóban igaz, amit mondasz. De mindezek ellenére mégis látni akarta, könyörgött is érte korábban. Szerintem minden egyébtől függetlenül tényleg szerette a lányát. Ezért nem értettem, hogy miért döntött úgy ahogy, hiszen avval fájdalmat okozhatott.
A mondanivalóval viszont egyetértek.
 >>/7202/
Jópofa mese volt, élveztem, de többnyire arra gondoltam hogy a Redline megismételhetetlen. Kicsit örültem volna, ha többet látunk a többi versenyzőből, de végülis ez csak egy fél órás valami volt. Azt se egészen értettem miért versenyeztek.
Mugen no Ryvius
Senki sem ismeri-látta, pedig egyike a kevés érdekes történetvezetésű sunrise animéknek.
Néha előkerül egy jó író, karakter dizájner, meg a hang is összejön, és a kitanult sablonosított 50+ részes gundam és egyéb sorozatokhoz használt, és közben kicsiszolt alapmozgatások, nézőpontváltások, és effektek egyszerre nem lesznek olyan szembetűnően zavarók, mert viszi a hátán a megteremtett atmoszféra. Ahogy a zenében a klasszikus, jazz fusion, és a hip hop keveredik, a szereplők különböző és mégis fusion szerűen összehangolt frizuráik, szettjeik, és a   hasonlóan y2k retrofuturisztikus belső terek és mech dizájnok sorra jelennek meg, az első epizód után tudod hogy ez vagy neked van kitalálva, vagy hiányzik róla a szlájsz of life tag és a cuki iskolás kislányok (pedig egyébként nem) és továbbálsz
A fókusz végig a szereplők egymás közti konfliktusain van, ez mindinkább dráma, nem a military/mecha kategória.
Sunrise, 1999, 26 epizód
Goro Taniguchi rendezte
nem rossz, sőt, eléggé kibaszott jó
thumbnail of PH.png
thumbnail of PH.png
PH png
(4.37 MB, 1920x1080)
Penguin Highway
Aranyos, kreatív és filozófikus történet, lenyűgöző vizuális stílussal, lebilincselő hangulattal, és egy olyan OST-vel ami meditatívba tesz az első 10 perc után.
 >>/7220/
Az elmém tele lett baszásokkal a végére, amikor ezt néztem, és kicsit elterelt a ghibli trope-ok keresése, mert nagyon össze akartam hasonlítani egy másik mesével. Nem bántam meg hogy megnéztem.
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
mpv-shot0585 jpg
(221.72 KB, 1912x1076)
 >>/7226/
Én a végére teljesen összezavarodtam, minek kellett a szovjeteknek a torony? tudták egyáltalán irányítani? hogyan tudtak elrepülni a harcok mellett annak ellenére hogy szabad szemmel láthatóak voltak? hogyan akarták volna a többi dimenziót döntéshozásra felhasználni, ahhoz időt is kellett volna utazni, nem? miért volt lényeges hogy a kislány annak a tudósnak az unokája? így hogy felébredt akkor tényleg elfelejtette a szerelmét vagy nem?
 >>/7338/
Borongós de kalandos volt, azt hittem jobban meg fog hatni, de fókuszálnom kellett, nehogy elveszítsem a fonalat.
Kicsit úgy éreztem hogy ez a történet sokkal jobban működne sorozat formában, persze így is jó volt, drámai és elgondolkodtató.
 >>/7368/
Alacsony intenzizású kaland kiemelkedően rokonszenves karakterekkel. Lelkizős, filozofálós mese, maga a kaland és a rejtély csak egy ürügy a hősök belső világának felfedezésére. Kifejezetten tetszett, sajnos az OST-ről nem tudok ódákat zengeni.

Post(s) action:


Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:


New Reply on thread #4451
Max 20 files0 B total