a random turul banner

/turul/ - Turul

teadélután & aranyos kislányok


New Reply on thread #4451
X
Max 20 files0 B total
[New Reply]

[Index] [Catalog] [Banners] [Logs]
Posting mode: Reply [Return]


Sajnálom, de az utolsó rajzfilm, amit láttam az a két karácsonyi Futurama epizód volt a karácsonyi streamen. De lehet, hogy a Grincs. Vagy Kövér Albert Kvanzaa.
Barakamont láttam. Bár az nem új. De egész jó. 

K-onhoz is kezdek felnőni végre.
De azt meg gondolom mindenki látta.
 >>/4479/
Az ilyen fantasy mentes thriller/noir meséket eléggé szeretem, ha valaki tud még hasonlót ne habozzon tájékoztatni róla.
Dead Leaf - megtekintése alatt az idegrendszerem súlyos megterhelés következtében visszafordíthatatlan károsodást szenvedett, ettől függetlenül megítélésem szerint egyedülálló darabhoz volt szerencsém.
Ookami Kodomo no Ame to Yuki - Wolf children.

Keserédesen idillikus mozi volt, tolerálható mennyiségű furry tartalommal. Azok a varázslatos festett hátterek eléggé rámhozták a kirándulhatnékot.
Tokyo Godfathers

Kissé dark, helyenként humoros, viszont kedves történet. A zenétől nem voltam lenyűgözve, és szerintem a végét is túl gyorsan lezárták a teljes katarzishoz, ettől függetlenül archiválom, valószinű, hogy máskor is újranézem, javaslom másoknak is.
 >>/4669/
> Egy kissé túl nem-bináris
Én oké voltam vele, mert a transz főhősnek is volt karaktere és szerepe a történet alakulásában, azon kívül, hogy "helló, azért jöttem hogy egy kisebbséget reprezentáljak."
Millenium Actress
A zenétől eltekintve minden tekintetben kiváló mese volt, viszont folytatom a kutatást egy mégjobb mese után, mert valójában az üldözés az, amit igazán élvezek.
 >>/4916/
A Council of Unified Field Theory és a Global Metaphysics Commitee jelenleg is heves vitákat folytat az egyezményes, canon végkifejlet feltárásának érdekében.
 >>/4994/
Ugyanattól a rendezőtől: Ai no Utagoe wo Kikasete. Hasonlóan bájos és aranyos mese, de most nem életszelet hanem szokásos filmdráma ahol iskoláskölykök felülkerekednek a gonosz felnőttek akadályain meg ilyesmi.
>  Royal Space Force: The Wings of Honnêamise
Ahhoz képest hogy szinte sose hallottam róla előtte, tök jó volt.
Your name - megtanultam hogy fontos a kebleket minél gyakrabban vizsgálni, hogy a kóros elváltozásokat időben felismerjük.
 >>/5474/
Taki járt jobban a cserével, élvezhette a nyugodt vidéki létet miközben szegény Mitsuha kidolgozta a belét abban a kávézóban.
szeretnék egy animét amiben egy háremmel rendelkező legendás fantasy hős meghal és a modern Tokióban reinkarnálódik ahol magányos videójáték függő NEET lesz belőlle
valaki ismer ilyet?
 >>/5568/
Ez lehetett volna a Ya Boy Kongming! de helyette deus ex machinát csináltak szerencsétlenből hogy az uncsi énekes lányról szólhasson a mese.
Megnéztem Alice in Borderland két évadád, az számít-e, ugyanis valami manga adaptáció.
 >>/5655/
Ötletek a harmadik évadhoz:
- Előkerül egy újabb Mitty és Nanachi-nak megint el kell pusztítania.
- Elfogy az élelmük és nincs semmi ehető a környéken, úgyhogy kénytelenek megenni Meinya-t. Majd később Nanachi-t is.
- Reggel Nanachi figyelmezteti Riko-t, hogy ne keljen fel, mert amíg aludt, teljesen beterítette az átok. Riko két napig kúszik át éles köveken, tűzön, vízen, levegőn, menekül szörnyek elől, stb., küszködve nehogy megszokásból felálljon, bőgve és rettegve, mire lejtőt találnak ahol ki tud bújni alóla.
- Legalább két külön részben meg kéne említeni, hogy Reg-nek pénisze van, hátha van aki közben elfelejtette.
- Reg-et megfertőzi egy számítógépes vírus aminek a hatására megpróbálja megölni Riko-t de már csak egy töltete maradt és mielőtt teljesen elveszítené az uralmat minden erejét összeszedve egy pillanatra felülkerekedik a víruson és ellövi azt és tíz perc múlva újra ócskavas lesz. De az alatt a tíz perc alatt még befejezi az amputálást amit a negyedik szinten elkezdett.
- Riko nem emelkedett, egy ismeretlen átok mégis ágyhoz köti, görcsöl és vérzik ott lent. Megjelenik Ozen és felvilágosítja a szereplőket a menstruáció titkairól.
 >>/5660/
Mind kiváló ötlet, egybevág a sorozat irányvonalával.

Mitty előkerül emberi formában és bosszút akar állni Nanachin mert megölte kétszer.
Kiderül hogy Lyza-t Reg ölte meg
Ozen elkezd gyerekrabszolgákat gyűjteni a felszínről
Eddig felfedezetlen abyss creature ami bemászik a nemiszervekbe, lepetézik és élő inkubátornak használja az áldozatot - a teljes folyamat részletesen animálva
 >>/5661/
Mitty-t feltámasztják egy időutazó ereklyével a harmadik évadban, hogy Reg gyakorolhassa rajta az amputálást, ameddig nem megy kifogástalanul
Ozen végleg elveszti az emberségét, elindul, hogy csatlakozzon Bondrewd kutatócsoportjához. A kilátót romba döntik az Abyss fenevadjai, Marulk-ot megpróbál felmenekülni, de leküzdi az átok, megtalálja az ellenség, és kiközözik a közvetlen napfényre, ahol 4-5 nap folyamatos égésben és az átok okozta agóniában elhúny, magányosan, elhagyatottan, eközben visszaemlékezések hogy mennyire hiányzik neki Ozen, Riko és Reg. Marulk magát hibáztatja a szituációért.
Bondrewd begyűjti a következő adag hozzávalót egyenesen Orth árvaházából, a hozzávalók Riko és Reg összes barátja.
Külön epizód ahol vizuálisan megmagyarázzák, honnan tanulta Prushka a "papa pole" kifejezést
Speciális epizód, ahol Wazukyan egy főzőmúsorban mutatja a be a legkiválóbb recepteket amiket kitalált, a háttérben Itumyuui lemetszett szemhéjakkal kényszerül végignézni az egészet.
Megtalálják Lyza levelének másik felét, ahol azt mondja Riko-t hiba volt feltámasztani az ereklyével, azért várja az Abyss alján, hogy visszaadja a túlvilágnak.
Riko elhagyja a szemüvegét.
 >>/5663/
>Riko elhagyja a szemüvegét.
Magadnál vagy ember?! Tudom, hogy a sorozat részei az ilyen brutális dolgok, de ez még Made in Abyss mercével is túl durva!
 >>/5665/
Direkt azért hagytam utolsó ötletnek, mert úgy voltam vele, hogy az előzőek úgyis eltántorítják az olvasót attól, hogy végigolvassák az egészet.
Kino no Tabi 2003
Olyan volt mint amikor álmodok valami enyhén abszurdat és valamiért emlékszem az egészre.
 >>/5719/
Icarus túl közel repül a naphoz tipusú sztori, CGI animáció, stílusos, kreatív látványvilág, alsó hangon érzések. Nem lesz életed legjobb animuja, de teljesen kihagyni kár lenne, főleg ha tetszett valamelyik játék ami ebben a világban játszódik.
 >>/5721/
Én azt mondanám beillik a műfajba, viszont szerintem segített volna ha egy kicsit vontatottabb. Legalább nem hosszú, és biztos nem lesz unalmas.
 >>/5655/
Még az ősszel láttam. Pár helyen cenzurázták és egy-két dolgot kihagytak, rövidítettek a mangához képest, de összességében hozta a hangulatot és színvonalas produkció volt.
Mostanában Ghibli pótló maratont tartok, megnéztem eddig Ponyo-t, Porko Rosso-t és Kiki's Delivery Service-t, mindegyik kellemes, nyugodt hangulatú elbűvölő látványvilággal. Melyiket nézzem legközelebb?
 >>/5747/
Howl legnagyobb varázslata a felfüggesztés volt, ami mozgatni tudott egy többszáz éves vályogépületet összeomlás nélkül.
 >>/5762/
Calcifer magától nem épített volna ilyesmit, egyedül a Howl-al kötött szerződése miatt szolgált ott, ezért gondoltam hogy maga a kastély inkább Howl érdeme. Az üzemeltetés egyértelműen Calciferé.
thumbnail of Memories.png
thumbnail of Memories.png
Memories png
(556.29 KB, 1164x714)
thumbnail of Soft Skin.png
thumbnail of Soft Skin.png
Soft Skin png
(1.22 MB, 1282x1800)
thumbnail of Too much skin.png
thumbnail of Too much skin.png
Too much skin png
(577.99 KB, 1278x837)
thumbnail of Vueko&Pakkoyan.png
thumbnail of Vueko&Pakkoyan.png
Vueko&Pakkoy... png
(3.76 MB, 2176x3056)
thumbnail of Pakkoyan remembers.png
thumbnail of Pakkoyan remembers.png
Pakkoyan... png
(4.46 MB, 2251x3829)
 >>/5738/
Sok spoilerezett szöveget fogok használni, hogy aki még nem látta, vagy látta, de esetleg nem akarja tudni a mangát, az eldönthesse, hogy elolvassa-e.
Nem a meztelenséget hiányolom. Igazából a mangában sem volt sokkal több. Tudom, van az az általános ítélet, hogy pedo(közeli) kontent miegymás, de szerintem nem volt ott sem túltolva. Vagy maradjunk annyiban, hogy talán még a határon mozog. A különbség az anime és a manga között annyi, hogy a mangában vannak fedetlen mellek, mellbimbók. Ezen túl nem ment Tsukushi, intim testrészek - ha a mellet nem számítjuk annak - nem látszanak ott sem. Serdülő kamaszok érdeklődése egymás iránt, nem volt bevonva felnőtt az ilyen jelenetekbe. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy Habolg megskubizta Reget. Igen, de nem szexuális indíttatásból, hanem arra volt kíváncsi, mennyire hasonlít emberre, mennyire van lemodellezve Reg. A mezítelenül fellógatás sem szexuális tartalmú, ez egy fenytési módszer, leginkább a megalázást, kiszolgáltatottságot hivatott reprezentálni. Na jó, itt a mangában volt egy ehhez kapcsolódó jelenet, de az is csak gyerekek/serdülők közt. (első kép) 
1. évad, 2. évad, az évadokat összekötő film sorrendben fogok menni, mert eszerint van eltérő mennyiségű változtatás. Szóval megcseréltem az utóbbi kettőt.

Az első évadban nem volt igazán nagy különbség sehol sem, így azt hamar lerendezzük. Az egyetlen nagy különbség, hogy a mangában nem küldenek fel ballont mielőtt lemennek az ötödik szintre. Kisebb különbség, hogy a fentebb említett leskelődős párbeszéd után Riko egy kicsit nehezményezte még, hogy Nat mindenfelé követi a barlangászkodásuk után. De aztán arra jut magában, hogy büntetésből, amiért megleste őt, majd Nattal cipelteti vissza amiket gyűjt. Az animében ez annyit módosult, hogy a kimaradt jelenet miatt Nat azt válaszolja azért jön utána, mert azon a felette lévő területen van dolga, Riko erre meg rávágja,h ogy rendben, akkor majd segítesz hozni visszafele az ereklyéket.

A második évadban sincs sok eltérés, de egy rendezői döntéssel teljesen más aspektusba helyezik a sztorit. Ugyanaz a történet, másként elmesélve, így másként is hat. Hogy mire gondolok? Nos az animében a Ganja osztaggal kezdünk, megismerjük a szereplőket, kilépnek a felvonóból és átváltunk Rikoékra. Aztán csak később meséli el Vueko a történetet. Tehát az animében amikor Riko találkozik Wazukyannal a kantinban, vagy Majikaja megemlíti Belafot, akkor tudjuk, hogy kik ők. Ezáltal megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy rendben, de miért néz ki akkor úgy? Ez csak egy álruha, hogy elvegyüljön a narehaték közt? Hogyhogy élnek még? mi történt velük? stb. Ezzel szemben a mangában Ido Front elhagyása után maradunk Rikoékkal. És Vueko visszaemlékezéséig nem tudjuk, hogy a már megismert szereplők jóval régebb óta laknak itt. Tehát a mangabeli "Nahát, kik ezek a fura narehaték? Mi ez a falu? -> Na most már tudjuk kik ők, már ismerjük a történetüket" történetvezetés az animében átalakul: "Nahát, kik ezek a fura narehaték? Mi ez a falu? -> Ja, hogy ők azok? De hogyan lehet, hogy még itt vannak, ennyire másként telik az idő? Mi lett velük, hogy így átváltoztak? -> Na most már tudjuk, már ismerjük a történetüket" Nekem személy szerint az animés megoldás itt jobban tetszett, mert az egész évadot/történetívet egy keretbe foglalja.
További nem túl nagy különbség (második és harmadik kép) van Vueko viselkedésében illetve a közte és Pakkoyan közt fennálló kapcsolatban (negyedik kép, középső sor jobb széle + ötödik shoppolt kép). Az animében is közel álltak egymáshoz, gyakran voltak együtt, integetett amikor Vueko felfedezőútra ment. Esetleg lehetett sejteni, hogy több is lehet köztük, de a mangában ez egyértelmű. Ez egy hangyányit más megvilágításba helyezi a Vuekóért hozott áldozatát a végén. 


Hosszú lett, folytatás következik a karakterlimit miatt.
thumbnail of UH_Flowerfield.png
thumbnail of UH_Flowerfield.png
UH_Flowerfield png
(3.95 MB, 2350x1650)
thumbnail of White Whistles.png
thumbnail of White Whistles.png
White Whistles png
(3.58 MB, 2350x1650)
thumbnail of Habolg_Bondrewd.png
thumbnail of Habolg_Bondrewd.png
Habolg_Bondrewd png
(3.66 MB, 2350x1650)
thumbnail of FUH.png
thumbnail of FUH.png
FUH png
(8.19 MB, 2594x3640)
 >>/5738/
 >>/5815/
És akkor a folytatásban térjünk rá a két évadot összekötő filmre. Ez esett a legtöbb vágás áldozatává. Gyaníthatóan azért, mert a történetív egy önálló évadhoz túl rövid, de egy mozifilmhez már túl hosszú lett volna. A történet lényege így is megmaradt, a kihagyott jelenetek számottevően nem befolyásolják a végeredményt. De ezek tudatában talán más megvilágításba kerül egy-egy esemény.
Már rögtön a kezdésnél, az Eternal Fortunes mezőn van egy változtatás (első kép). Az animéhez képest mezei barlangászok helyett több Ubra Hands volt jelen. 3 már meghalt, köztük az aki a Blaze Reapet kihalászta Orb-chan tavából. Egy Peijin nevű tag sem ért vissza időben, ezért Gyarike mivel nem várhat tovább rájuk gyújtja a mezőt. A mangában tehát nem csupán átlagos névtelen barlangászok voltak a szinten.
További változtatás (második kép), Nanachi elgondolkodott azon, hogy esetleg a többi fehér sípos segíthetne a továbbhaladásban, de Bondrewd hamar leszámolt evvel az illúzióval
A következő kimaradt jelenet (harmadik kép), hogy Habolg kicsit bővebben beszél Bondrewd természetéről.
Amikor Riko elmélkedett, hogy milyen relikviát használhatott Bondrewd az egy kicsit bővebben jelent meg a mangában.
A következő kép kicsit összetettebb lesz.  A sikertelen Umbra Hands szálat teljesen kivágták. Itt kiderül, hogy Prushka valamennyivel többet tudott egyéb kísérletekről, miért akart annyira segíteni a Papának, valószínűleg innen volt tudomása a Zoaholicról is. Tudott a cartridgeről is, de mivel szegény rettentően naiv, így nem látta a teljes képet. Ne felejtsük el azt sem tudta, hogy mit jelent az, hogy valami finom. Elhitte, amit a Papa mondott, hogy az csak egy különleges formájú lány. Abból is tudható, hogy nem látta át a dolgokat, hogy amikor  nekiálltak beletenni a dobozba akkor nem, hogy mi következik. Nem azt mondta, hogy "Basszus most én kerültem sorra.", hanem meg volt rémülve. Ekkor állhattak össze a fejében a korábban látott dolgok.
Amint látható azért a filmben sem történt olyan egetverő változtatás, a kihagyott jelenetek nem borítják fel a történetvezetést, nem keletkezett általa plothole. Inkább csak érdekességképpen mutattam meg. Illetve ezek tudatában bővebb rálátást kaptunk Bondrewd tevékenységére.

És akkor a végén még csak annyit, hogy ezen kívül is voltak kimaradt jelenetek. Voltak mini fejezetek egy-egy karakterről, amit bajosan lehetett volna az évadokba beilleszteni. Az első évadnál még megtették, például a Kiyzui megbetegedett résszel. Ehhez hasonlókat kell elképzelni a felszíni karakterekről. 
Továbbá volt kettő olyan karakter, egy ikerpár, akik teljesen kimaradtak. Nem is nagyon lehetett volna őket betenni a második évadba, mert akkor megtörte volna annak a kerek történetvezetését. Az elsőbe még belefért az ilyen rövidkitekintés, mert ott annyira nem kapcsolódtak még szervezen egymáshoz a részek, befért közéjük a megszakítás. Tehát hacsak nem lesz valami összefoglaló mini OVA a következő évad előtt, akkor a kizárólag az animét követő nézők számára nem lesz easter egg az imént említett két szereplő felbukkanása a későbbiekben. 

Ráadásként a legvégére hagytam egy bónuszt. Tudom, hogy tervezték betenni a filmbe, de nem lett volna megfelelő lezárás, nem is oda illik, ezért inkább kimaradt. Szóval ez elég erős spoiler, úgyhogy csak tényleg akkor olvasátok el, ha nem bánjátok. FIGYELEM!!! SPOLIERVESZÉLY!!! Az egyik ilyen mini fejezet arról szól, hogy Jiruo (Leader) nem sokkal Rikoék indulása után meglátogatja Ozent és beszélgetnek egy kicsit Regről. Ozen azt mondta, hogy az a "mechanikus baba" Lyzára emlékezteti a beszédstílusa és viselkedése miatt, és Leader azt válaszolta, sejti, hogy Reg az emlékei elvesztése előtt valamennyi ideig Lyzával volt.
 >>/5815/
 >>/5816/
Nem bírtam megállni, elolvastam.
Szóval nagy vonalakban kivettek és átvariáltak pár dolgot, hogy jobban passzoljon az időzítés a sorozat formátumhoz, ha jól értem. 
Az kicsit tényleg szomorú, hogy az Orth lakóiról szóló részeket ennyire megvágták, mert biztos lesz még szerepük a történésekben.
 >>/5832/
Igen, nagy vonalakban annyi. Az évadokat összekötő film lett kissé jobban megvágva. De ahogy a nyitó posztomban is említettem, összességében kiváló színvonalú volt az anime adaptáció. 
A kimaradt mini fejezetek még belekerülhetnek esetleg visszaemlékezés formában, ha úgy halad majd a történet.
 >>/5844/
Az egész játékidő alatt azon aggódtam, hogy valaki megcsúszik és zuhan egyet.
Vicces volt látni néhány olyan karaktert, akit későbbi filmekben újra előhúztak.
Arra nem számítottam hogy a pusztító varázslat letakarítja az egész kastélyt
 >>/5847/
Szerintem érthető, hogy rövidebb, mert ha olyan a helyzet, hogy valakinek sürgősen használnia kell, valószinű célszerűtlen egy egész verset felidézni.
 >>/5850/
Aki szereti a repülőket, a drámát vagy az 1930-as éveket,annak kötelező darab. Vizuálisan még Ghibli mércével is kiemelkedő volt, a zene megkérdőjelezhetetlen minőségű, engem teljesen rabul ejtett két órára.
Kicsit olyan volt, mintha a 2004-es Aviátor film animált, japán verzióját néztem volna, kicsit több szürreális jelenettel és kevesebb hollywoodi klisével.
 >>/5720/
 >>/5722/
Elkezdtem nézni, az 5. epizódnál tartok.
Összességében pozitív a véleményem. Ami konkrétan nem tetszik, hogy rengeteg a nagytotál, közeli "felvétel", és a gyors akció miatt nehéz kivenni, hogy mi történik. Meg túl színes és fényes, kiégeti a retinám.
thumbnail of nomoreimplants.jpg
thumbnail of nomoreimplants.jpg
nomoreimplants jpg
(50.32 KB, 552x376)
 >>/5875/
> túl színes és fényes, kiégeti a retinám
Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem a műfajra jellemző szokásos nyomasztó, fakó és sötét de neonba burkolt képi világra törekedtek.
> rengeteg a nagytotál, közeli "felvétel", és a gyors akció miatt nehéz kivenni, hogy mi történik
Ezt viszont én is kicsit nehezményeztem. Annyira próbálták túlzsúfolni akcióval, hogy alig maradt idő a szereplők belső drámájára, ami engem jobban érdekelt volna. Sajnos ezt a részét kb. tényleg kimerítették avval hogy "itt egy nagytotál a főhős arcáról, nézd mennyire traumatizálva van". Az akcióval se lenne problémám, de nem nyűgözött le, mert nem voltak jól koreogragált jelenetek, inkább  csak villogtak a lövések és a cgi effektek annyi jumpcuttal amit emberi agy nem tud feldolgozni. Pörgősnek tűnik, de valójában nem sok minden történik, ráadásul ellehetetleníti, hogy akármilyen feszültséget vagy izgalmat keltsenek, pár epizód mélyen már tudja a néző, hogy minden 3-4 mondatos dialógus után jön egy jelenet ahol kiszórnak 2000 skulót és valaki vérbefagyva elhasal.
A másik dolog ami kicsit zavart, hogy ez egy jól kitalált és felépített világ, de nem nagyon kezdtek vele semmit. Az utcákat uraló bandák csak felszínesen jelentek meg, az érdekesebb helyszíneken is csak átfutott a történet, és az implantokból, ami elvileg központi témája a sztorinak, semmi egzotikusabbat nem mutattak. Szerintem ha kaptak volna 3 évadot, ez egy sokkal katartikusabb sztori lehetett volna, így viszont kicsit kapkodósra sikerült, nem üt akkorát a cselekmény.
Ettől függetlenül tetszett, viszont azt hittem ez olyan mese lesz, amit később is szivesen előhúzok majd, meg hetekig lehet majd analizálni. Sajnos nem azt kaptam amire számítottam.
 >>/5879/
Szuper aranyos mese volt, viszont úgy éreztem, hogy nem nagyon volt konklúziója. Azért nem bánom, hogy megnéztem.
Arakawa Under the Bridge volt az utolsó anime amit bárkinek tudnék ajánlani.
Mangákból amit olvastam és élveztem:
Caramel Honey
Félénk kockát mindenki bántja, de ha leveszi a szemüvegét minden erőszakos férfi belezúg

A man who defies the world of BL
Főszereplő egy nap rájön, hogy egy BL klisékkel teli világban él.

Neko samurai
Harminc éves szűz próbálja elveszteni a szüzességét, nem mondanám hogy valami jó, de élveztem elolvasni azt a pár fejezettet.
Az elmúlt hetekben végignéztem a One Punch Man-t, eléggé hypeolva volt, hogy mennyire humoros, helyenként tényleg az volt, viszont nem a humor miatt tetszett, inkább a karakterek voltak szerethetőek.
Érdekes volt hogy a második évadot teljesen más stúdió animálta, sokan mondták, hogy zavaró lesz a külömbség, de nem volt az.
thumbnail of a45daef19779323030f1e65ebba636ab7959f108.jpg
thumbnail of a45daef19779323030f1e65ebba636ab7959f108.jpg
a45daef19779323030f1e... jpg
(1.03 MB, 4096x2448)
 >>/6023/
Ezeket néztem meg:
>  Puella Magi Madoka Magica the Movie Part 1: Beginnings
>  Puella Magi Madoka Magica the Movie Part 2: Eternal
>  Puella Magi Madoka Magica the Movie: Rebellion
Szerepelt benne Sayaka is.
 >>/6025/
Én azt hittem hogy ez egy ilyen aranyos varázslatos lányok aranyos varázslatos lányos dolgokat csinálnak tipusú mese lesz, ehelyett aranyos varázslatos lányokkal borzalmas dolgok történnek tipusú mese lett. Kellett egy 3 nap, hogy leülepedjen, miután végignéztem.
Vajon tényleg folytatják ezt a sztorit belátható időn belül?
Azóta megnéztem egy Genocyber és egy Mardock Scramble c. mesét, de hogy őszinte legyek egyiket se tudom szíből ajánlani.
Genocyber-t talán a cool vizuálokért és korai fázis kreatív gore-jáért érdemes egyszer megnézni, de se a történet se a karakterek, se a zene nem volt emlékezetes.
Mardock Scramble egy igéretes sztori volt nagyon szép vizuállal, és nem is volt egy rossz mese, de egy elhúzódó sztorirész miatt ellaposodott kicsit, és nem volt annyira katartikus a végén, mint vártam.
Émmég mindig nem fejeztem be Cyberpunk Edgerunnerst. Valamikor kerítek rá időt.

 >>/6046/
> Mardock
Murdock? Vagy szándékosan írják másként? Mintha már láttam volna ilyesmire példát. Vagy nincs is köze?
 >>/6065/
Ez szórakoztató volt, de a vége nem tetszett mert igazságtalan volt a feleségével szemben. Szerencsétlen láthatóan szerette Ódzsit és megpróbált kibékülni vele, az utolsó pillanatban még a nyakatekert úrsztorit is elhitte neki amikor számított és összecsődítette a közönséget a koncerthez, erre jutalmul a férje megcsókolta a fiatal, csinos beosztottját??
thumbnail of yokko_is_a_treasuse.png
thumbnail of yokko_is_a_treasuse.png
yokko_is_a_treasuse png
(1.48 MB, 1426x1070)
 >>/6070/

Nekem tetszett, átéreztem a főhős viszonyát a zenéléssel, lehet ezért talált be nálam kicsit jobban, mint amire számítottam.
Helytelen! Nem Oji csókolta meg Layla-t a végén, hanem fordítva, és utána Oji le is pattintotta szegényt, mert neki ez nem egy romantikus kapcsolat volt. Oji végtelenül szerette Yokko-t, nem félrelépni próbált, hanem egy midlife crisis közepén futott bele Layla-ba, akit Yokko-val ellentétben érdekeltek Oji fiatalkori álmai amiket újra akart élni, az álmokat, amiket eldobott, hogy családot alapítson Yokko-val. Yokko annyira nem figyelt oda Oji-ra, hogy az elején kidobta az utolsó, kedvenc gitárját, az egyetlent, amitől képtelen volt megválni a családjáért, Yokko egyszerűen csak nem értette mennyit jelent a zene Oji-nak. Ekkor lépett be az életébe Layla, aki újragyújtotta Oji-ban a zenélés szeretetét, és belerángatta egy emlékezetes kalandba, azért nem lökte el Layla-t a végén mikor megcsókolta, mert hálás volt neki a történtekért. Layla mondta neki hogy tartsa meg a csókot az álom részeként, Oji pedig azt válaszolta hogy "te is tudod, hogy nem tudom". Ha visszaemlékszel, még volt egy összeesküvés is, ahol megpróbálták elhitetni Yokko-val, hogy Oji és Layla kapcsolata romantikus jellegű, hogy szétmenjenek, és Oji több időt töltsön zenével.
Amikor Yokko kizárja Oji-t a második epizódban éjszakára, reggel kinyitja neki az ajtót és kérdőre vonja, szerintem az egyik legelbűvölőbb jelenet amit valaha láttam. Ahogy Oji leveszi a szemüvegét, és Yokko egyből elpirul, mert emlékeztette a régi Oji-ra akibe még rajongóként beleszeretett. Az után a rész után tudtam, hogy Oji nem lépne félre.
 >>/6072/
Yokko legalább megpróbálta helyrehozni a hibáját, miközben Ouji-nak az egész mese alatt egyszer se sikerült figyelembe vennie, hogy hogyan érezheti magát szerencsétlen felesége, még a "szenvedélyes éjszakába" is csak azért ment bele, hogy inspirációt kapjon a gitározáshoz. De nekem nem avval van bajom, hogy konfliktus volt közöttük, hanem hogy nem lett az egészből semmi. Ouji-t számtalanszor figyelmeztették, hogy húzza ki a fejét a felhők közül, de végig ott tartotta, és nem lett ebből semmi hátránya, sőt, jutalmul Layla megcsókolta. Eközben Yokko pedig hiába hitt a férjének az utolsó, döntő pillanatban, büntetésül beigazolódott a félelme. Nem hiszem hogy neki túl nagy vigasz lenne hogy csak "hálából" "hagyta" hogy "megcsókolják".
 >>/6075/
>Yokko legalább megpróbálta helyrehozni a hibáját
Ha valaki kidobná az antik '67-es Gibson Flying V-met ami elkísért a karrierem alatt, és venne helyette egy '92-es Greco Mini-FV gyakorlógitárt, kivetném magam az ablakon. Ott nem lett semmi helyrehozva, csak sót öntött a sebbe, viszont abban a szituációban abszolút megérdemelt volt, mert Ouji pedig elfelejtette a 9. évfordulójukat, de annak ellenére hogy mekkorát köptek egymásra, este Ouji ott pengetett azon a 6 húros vágódeszkán, amit Yokko vett neki, miközben Yokko a vállára hajtotta a fejét. Szerintem pont az volt a szépsége ennek a sorozatnak, hogy a folyamatos konfliktusaik ellenére mindent túlélt a kapcsolatuk.
> Ouji-nak az egész mese alatt egyszer se sikerült figyelembe vennie, hogy hogyan érezheti magát szerencsétlen felesége
Második epizód közepe, amikor Yokko kizárja éjszakára, őszintén bocsánatot kért, elintézte a bevásárlást, mondta neki, hogy nyugodtan feküdjön vissza aludni, közben főzőtt reggelit, Yokko mondta hogy evvel még nem oldott meg semmit, és hogy a szabadnapján vigye el modelotthonokat nézegetni, amibe Ouji azonnal belement, annak ellenére, hogy - mint később a helyszínen kiderült - teljesen taszítja az ilyesmi. Ouji teljesen őszintén ment bele, egészen addig ameddig nem jött a telefon Layla-tól, hogy most azonnal jönnie kell játszani, ők majd elterelik a felesége figyelmét.
>még a "szenvedélyes éjszakába" is csak azért ment bele, hogy inspirációt kapjon a gitározáshoz
>Ouji-t számtalanszor figyelmeztették, hogy húzza ki a fejét a felhők közül, de végig ott tartotta, és nem lett ebből semmi hátránya
Ez a két rész összefügg kicsit. Először is, amikor Ouji rájött, hogy nem azért kellett a zenéje, mert élvezik, hanem azért, hogy használják, összezúzta a gitárját és otthagyta őket a picsába. Utána úgy dolgozott mint egy robot, amikor a kollégái megkérdezték, hogy fog-e nekik gitározni, azt mondta hogy már túl öreg az ilyesmihez, elég a mókából, ideje dolgozni. Mikor a főnöke a teljesítménye miatt elhívta partizni munka után, nemet mondott rá, mert megigérte a kisfiának hogy korán hazamegy, még új játékot is vett neki, meg kivitte arra a "power rangers" találkozóra. Mikor belefutott a hangszerboltos haverjába, aki felajánlott neki egy jegyet a példaképe, Michael Schrenker koncertjére, nem fogadta el, mondván hogy aznap üzleti útra kell mennie a munkája miatt, mikor a haverja megkérdezte hogy mi történt vele, azt mondta hogy csak annyi hogy inkább egy biztos jövőt választ az álmodozás helyet. Ekkor környékezte meg Hamiru, aki eljátszotta, hogy őt nem érdekli a projekt, csak szeretné ha Ouji újra gitározna, még kicsit rá is mászott, amivel jól megetette az egóját, és visszaédesgette a színpadra. Ekkor találta be megint Layla, félrehívta, és megmondta neki, hogy Hamiru csak eljátssza ezt az egészet, hogy megint használhassák a zenéjét, és Ouji megmondta neki, hogy tudja, viszont avval hogy Layla figyelmeztette mi történik, beismerte, hogy Layla tényleg élvezi a zenéjét, törődik vele, és nem csak használni akarja. Ezen a ponton Oujit két 9/10-es hölgy orbitálja teljes erőből, az egója szárnyal, de ahelyett hogy leállna bármelyikükkel, hazamegy a családjához, és Yokkonak javasolja , hogy bújjanak össze. Ouji végig hűséges volt, és ezt Yokko is így látta, ameddig a szomszédasszonyok nem kezdték el telebeszélni a fejét, ezen felül Ouji kész lett volna végleg otthagyni a zenélést a családjáért.
 >>/6078/
>húzza ki a fejét a felhők közül, de végig ott tartotta, és nem lett ebből semmi hátránya
Csak párszor összetörték az önbecsülését, rászartak az álmaira, bukta a kedvenc gitárját, a dedikált lemezét, majdnem a kisfiát is - ami 100%-ban Ouji hinája lett volna - és a végén a felesége otthagyta az üres lakásban hagyott válási papírokkal, ami egyébként érthető, mert elég hihetetlen volt a sztorija.
> Eközben Yokko pedig hiába hitt a férjének az utolsó, döntő pillanatban, büntetésül beigazolódott a félelme
Ahogy én látom a helyzetet, Yokko-nak nem volt mitől félnie, az az egy csók történt meg, az is csak azért, mert az univerzum megmentése után Layla rámászott Oujira, aki nem állt le vele, mert Yokko-t szereti. Egyébként is meglepetéscsók volt, megkérte előtte, hogy csukja be a szemeit, és azok után amin keresztülmentek érthető hogy nem fogja durván ellökni és megkérdezni, hogy mi a faszt képzel magáról. Szerintem kellett volna egy poszt-credit jelenet, ahol beismeri a csókot Yokko-nak, aki tökön rúgja, mint korábban a próbaterem előtt, aztán 2 hétig a kanapén kell aludnia és nem szól hozzá, de a végén kiengeszteli valamivel. Szerintem az egész csókjelenet a sorozat azon rajongóinak lett beletéve, akik arra vártak, hogy Layla és Ouji a végén összejönnek, de igazából Laylanak is volt kapcsolata, szóval abszolút lehetetlen lett volna, hogy összejönnek.
Hátulról visszafelé haladva a címeken.
 >>/6065/
 >>/6070/
 >>/6071/
 >>/6072/
 >>/6075/
 >>/6078/
 >>/6079/
Az AMV hatására néztem meg és tetszett. Előttem eléggé kielemeztétek.
 >>/6022/
 >>/6025/
Jó rég volt, de kiváló. Csak ajánlani tudom, ha még nem látta valaki. Igaz a sorozatot néztem annak idején, a filmek nem tudom mennyire foglalták össze, de gondolom jól.
 >>/5952/
 >>/5934/
 >>/5850/
 >>/5844/
 >>/5747/
 >>/5740/
Klasszikusok úgymond. Mind kiváló!
 >>/5655/
 >>/5815/
 >>/5816/
 >>/5832/
Nemrég végre valahára megnéztem a második évadot is, a többit láttam korábban és a mangát is végigolvastam. Jól mondta Anon, valóban nagyon jó az adaptáció és hozza a hangulatot. Ritka az ilyen.
Spoilermentesen, csak a legutóbbi fejezetek alapján, az anime készítői tényleg törhetik majd a fejüket, hogy hogyan oldják meg a korábban kihagyott karaktereket. Mangaolvasó Anon úgyis tudni fogja mire gondolok. A "jó" hír az, hogy lesz rá pár évük, hogy kitalálják.
 >>/6081/
> Az AMV hatására néztem meg és tetszett.
Üdv a klubban, én is AMV miatt néztem meg, gondolom ugyan az miatt mint te, és sokkal izgalmasabb és érdekesebb volt, mint amit vártam.

> a filmek nem tudom mennyire foglalták össze, de gondolom jól
Szerintem nagyon jól sikerült, észre se vettem volna, hogy egy újravágott sorozat lenne.

> az anime készítői tényleg törhetik majd a fejüket, hogy hogyan oldják meg a korábban kihagyott karaktereket
Majd megoldják flashbackekkel, mint a szülinapi betegség részt.
thumbnail of problems.jpg
thumbnail of problems.jpg
problems jpg
(109.88 KB, 995x422)
thumbnail of solution.webm
thumbnail of solution.webm
solution webm
(392.15 KB, 1920x1080 vp9)
 >>/6081/
>  Mangaolvasó Anon
Jelen.
> az anime készítői tényleg törhetik majd a fejüket
Inkább Tsukushi törheti a fejét, hogy határidőre végezzen a következő fejezettel. Lásd kép.
Egyébként amit  >>/6083/ mond. Simán megoldható egy flashbackkel az amire véleményem szerint utaltál. Annál is inkább mert a második évadban volt egy jelenet amit felidézve simán be lehet illeszteni. Spoiler után, meg is mondom, hogy hol. Negyedik epizód, hulló virágok. Még erősebb spoilerért lásd a webm-et.
 >>/6084/
> Inkább Tsukushi törheti a fejét, hogy határidőre végezzen a következő fejezettel.
Tényleg ilyen komoly a helyzet vagy csak meg van fűszerezve egy adag mártírkodással?
 >>/6087/
Ne menjünk át offtopikba! Anélkül, hogy még jobban kisiklatnánk a fonalat, legyen elég ennyi. Lehet, hogy van benne egy kis túlzás, önsajnáltatás, még a "kórházi ágyon is dolgozó mangaka" mémelés de eléggé komolynak tűnik a dolog.
 >>/6090/
A társalgás viszont mangával kapcsolatban történt, sőt még csak avval sem, hanem inkább a mangakáról volt szó. Nem szerettem volna közvetett, nem a mű cselekményéhez kapcsolódó további beszélgetésbe belemenni.
 >>/6091/
Már bejelentették, hogy lesz következő évad az animéből, így közvetlen kapcsolódik hozzá, úgyhogy nem off-topic.
thumbnail of Rikochan.png
thumbnail of Rikochan.png
Rikochan png
(621.5 KB, 985x611)
 >>/6096/
Hát jó, akkor beadom a derekam. Kicsit hosszabb hozzászólás következik.
 >>/6092/
Szerződés határideje a problémája. A 12-ik kötet Július 31-én jelenik meg. Előtte ki kellene jönnie még egy fejezetnek, hogy meglegyen a vállalt oldalszám. Tovább tetézi a problémát, hogy az oldal ahol publikál kizárólag 10-20-30 dátumokkal jelentet meg új fejezetet. Szóval július 10-ére vagy 20-ára (július 30 szerintem kizárt, egy nappal a kötet megjelenés előtt) végeznie kellene az új fejezettel. Esetleg mínusz pár nap, hogy a szerkesztő, korrektor átnézhesse. Igaz, ha jól tudom, ritkán volt már rá példa, hogy a megjelenés napján végzett és "ellenőrizetlenül" (idézőjelesen, mert munka során persze többször is konzultálnak) ment ki az oldalra a fejezet. 
Hacsak nincs benne a fent említett "akkor is megcsinálom a rajongóimért még ha beledöglök is" költői túlzás, komolynak tűnik a problémája. Pár nappal ezelőtti információ:
> Tsukushi's voice during the stream sounds like he's exhausted and hopeless. Feels like he's moving by the force of duty, but internally, he has already lost all hope. 
> I asked him about how many pages he still need to draw and he answered "more 40 pages".
> Now I feel his despair. 
(Spoiler kép: Így néz ki egy ilyen stream amit rajzolás közben csinál. Nyugi, nem durva spoiler, Riko van rajta, szerintem semmit nem leplez le az anime utáni történésekből.)
A helyzet komolyságát az is jelzi, hogy tudomásom szerint ismét kapcsolatba lépett az "asszisztenseivel", barátaival, akik besegítenek neki a shading - árnyalás (?) - folyamatába. Tsukushi egyébként maga dolgozik, nincsenek neki olyan állandó asszisztensei, mint más mangakáknak.
Ezt a besegítést úgy kell érteni, hogy a paneleket továbbra is mindet maga rajzolja, a shading jelentős részét is, ha van részletgazdag dupla oldal, akkor azt is. Ez(ek) az ember(ek) akkor segít(enek) neki, ha gondja akad. Leginkább egy segédje szokott lenni, ezért a zárójelezés. De most állítólag többnek is szólt. Szóval evvel csak néhány nappal tudja csökkenteni a tennivalóját. 
Sajnos nem tud felülkerekedni a rossz szokásán. Fél évig ellazáskodja, utána meg 4-5 hónap alatt kell végeznie 3-4 fejezettel plusz a Kötet Extrák, borító, esetleges mini fejezet (amiknek egyébként ハウアーユードコカ [ejtsd: Hauāyūdokoka] azaz How are you somewhere a hivatalos címe) egyes karakterekről, megfeszített tempóban.
Nem tesz jót az egészségének. De nem tanul belőle. A múltkor is sikerült, most is meglesz mentalitás uralkodik rajta.
 >>/6097/
Hát akkor tényleg slamasztikában van. Remélem megoldja. Kösz az infót. Ennyire mélyen nem követem a történéseket, csak elolvasom a fejezetet, amikor fent van a fordítás.
> Spoiler kép
Eléggé kreatív módját választotta a kitakarásnak.
thumbnail of epm.png
thumbnail of epm.png
epm png
(757.68 KB, 815x782)
Tágas égen corpse weeper,
A segélykérést ne hidd el!
Riko, vérzel?!
Ááááá dehogy!
thumbnail of mpv-shot0113.jpg
thumbnail of mpv-shot0113.jpg
mpv-shot0113 jpg
(256.33 KB, 1920x1080)
 >>/6066/
Nekem ez tetszett, bár én láttam annak idején a sorozatot, anélkül lehet hogy nem tudtam volna követni, főleg a második filmben történt nagyon sok minden.
 >>/6100/
A kép ehhez van.
> Megoldotta
Vagy nem.
> Tsukushi is streaming right now. His voice sounds tired, and he's yawning a lot, but he's still drawing. He joked that his hands were moving on their own.
> He also said, "The deadline expired, but the editor-san hasn't contacted me yet, so I'll act as if it hasn't expired yet" *laughs*

 >>/6129/
Ez egy jó sorozat volt.

 >>/6130/
Félnék megkóstolni abban az univerzumban.
 >>/6138/
Nagyon élveztem ezt a mesét, tetszett hogy több rétegű volt a konfliktus, a karakterek szerethetőek, a reakcióik az eseményekre teljesen ésszerű volt, a világa kicsit a klasszikus Ghibli meséket idézte, és az egésznek volt egy amolyan "nagy utazás, fizikai és lelki síkon" hangulata. Remélem ez a stúdió kiad még valamit a közeljövőben.
 >>/6132/
Másfél nap után még mindig fenn van. Most már mindegy. Nem állt szándékomban elrontani senki szórakozását. Pedig bejelöltem, hogy spoiler legyen a feltöltött kép. Törölni képtelen voltam. Sem itt hagyományosan sem a magrathea felületen. Hiába jelentettem magam, hogy admin, moderátor legyen szíves spoilerezni a képet ha lehet, vagy törölje a posztot.
Azt hiszem nem fogok többé hozzászólni, mert analfabéta vagyok hozzá. Itt az ideje sudokut elkövetni.
 >>/6140/
Ne reagáld túl Anon, az égvilágon semmit nem tettél tönkre. Ha büntetni szeretnéd magad, működj közre a rajzolós szálban, aztán bocsáss meg magadnak.
 >>/6140/
Globál jelentést nem kaptunk.
De alapvetően ez:  >>/6141/
Semmi gond, ne reagáld túl, senki nem gondol semmi rosszat.
A törléses frusztrációt megértem. Asszem csak képet felhasználók nem tudnak törölni egy postából, csak az egész postát azt hiszem. Nem próbáltam még sosem.
thumbnail of FEMQWTNUYAEfA5G.png
thumbnail of FEMQWTNUYAEfA5G.png
FEMQWTNUYAEfA5G png
(434.76 KB, 953x789)
 >>/6140/
Törölve lett a kép, spoilerezni nem tudtam. Azt csak posztolásnál lehet. Egyelőre a saját poszt törlési lehetőség ki van kapcsolva a fekáliahekker miatt.
A moderálást majd igyekszem rendszeresebbé tenni, hogy gyorsabban menjenek a dolgok hasonló esetekben.
 >>/6141/
Most talán valóban nem, de mi van ha mást posztoltam volna spoilerezetlenül?
 >>/6142/
Nem globálisan jelentettem. Az egész posztot szerettem volna törölni. (Hogy újra megpróbáljam utána spoilerként feltölteni a képet.)
 >>/6143/
Most már világos. Köszönöm a kép törlést.


Mindegy, levontam a következtetést, nem tudok megbízni magamban, nem fogok többet posztolni semmi spoilerezendő fájlt.
 >>/6144/
Egészen addig, ameddig meg nem találja a másik kiaknázást is.

 >>/6145/
Az én harmadik szezon élményemet nem tette tönkre, hogy láttam egy lábasnyi pörköltet a mangából.
 >>/6147/
> harmadik szezon élményemet nem tette tönkre

Ha azt nem is, de a valaki meg akarja-e nézni a képet vagy sem lehetőségét igen. Az egészben annyi volt a szerencse, hogy a képet csak illusztrációként tettem be, mert a streamről volt szó. Nem is értem miért, nem lett volna szükséges. De legalább nem egy éles helyzetben történt. Ezt leszámítva továbbra sem tudok bízni magamban, hogy tényleg rendesen odafigyelek-e. Így annak tudatában, hogy nincs javítási, törlési lehetőség, nem kockáztatok. Nem fogok több spoilernek szánt képet feltölteni. Köszönet az eddigi figyelemért.
thumbnail of hanging_out_with_the_bros.png
thumbnail of hanging_out_with_the_bros.png
hanging_out_with_the_... png
(3.03 MB, 1920x1080)
Goodbye, Don Glees!

Idilli, melankolikus ifjúsági kalandfilm, a Madhouse studiótól. Helyenként olyan érzésem volt, mintha Yuru Camp genderswapped verzióját nézném egy adag lassan épülő tragédiával és önanalízissel nyakonöntve, ha valami ilyesmire vágysz, csak ajánlani tudom. Annak ellenére hogy a Madhouse itt nem tudott az igazi erősségére, az intenzív animációra építeni, vizuálisan kifogástalan film volt.
Sajnos nekem nem talált be annyira mint vártam, és eleinte nem értettem hogy miért, mert minden adott volt egy kiemelkedően jó meséhez amit a szívembe zárnék, viszont a zene amit összeválogattak szerintem többnyire csak visszafogta a jelenetek érzelmi töltetét. **Nem tudom mit gondoltak, mikor az egyik érzelmi csúcspontnál egy twinkle twinkle little star light techno cover-t használtak, a sok indie/emo track se segítette túlzottan a sztori átadását, az animáció szépen volt ütemezve rá időnként, de az animáció nem volt a mese erős pontja. Kicsit sajnálom, hogy az a masszív potenciál ilyesmi miatt veszett kárba."
 >>/6153/
> drámaszakkör
Az előző 10 poszt tartalmából: Anon összekevert minket egy másik magyar közösséggel, és azt hitte ítélőszék, majd kivégzőosztag elé állítjuk, mert véletlenül nem spoilerezett egy képet amit szerinte spoilerezni kellett volna. A számtalan self report ellenére táblatulaj pár napig nem tudta korrigálni a problémát, mert valószinűleg lekötötte a kávéföld kapálás Peru peremvidékén, ahonnan hetente kétszer tud bejelentkezni moderálni, ha épp van térerő a közeli városban.
Vajon túlteszi-e magát Anon az önsanyargatáson, és képes lesz-e úgy posztolni, mint régen? Vajon megoldódnak-e a táblatulaj internetelérési nehézségei? Vajon tényleg annyival jobb a kávé minősége Peruban, mint mondják? A következő epizódból kiderül.

Utóirat: az előző posztomban elbasztam a spoilert, eleinte hibaként tekintettem rá, de szerintem addig fogom szándékosan csinálni, ameddig Anon el nem fogadja, hogy egy apró botlás nem megbocsáthatatlan hiba, ami miatt önkéntes számkivetettségbe kéne vonulni az idők végezetéig.
Mostmár tényleg meg kell nézzem yuru kempet.

 >>/6168/
> Anon összekevert minket egy másik magyar közösséggel, és azt hitte ítélőszék, majd kivégzőosztag elé állítjuk, mert véletlenül nem spoilerezett egy képet amit szerinte spoilerezni kellett volna
Így van. Ítélőszék és kivégzőosztag csak az önmarcangoló önreportolóknak jár.

 >>/6171/
Ez:  >>/6172/
thumbnail of completed.jpg
thumbnail of completed.jpg
completed jpg
(202.55 KB, 683x748)
 >>/6100/
 >>/6132/
Végül mégis sikerült! Bár lesz egy kis "kavarodás". Előbb lehet majd megvásárolni a kötetet július 31-én mint hogy felkerülne a jelenlegi utolsó fejezet a weboldalra. Valószínűleg augusztus 10-én a 10-20-30 szabály miatt.
thumbnail of chatting.jpg
thumbnail of chatting.jpg
chatting jpg
(254.96 KB, 1920x1080)
 >>/6196/
Ez a mese olyan volt, mint egy nagy könnyes búcsú, és úgy is éreztem magam utána. Örültem annak ami történt, és elkeserített, hogy vége van, a bolondos cím ellenére kiemelkedő mese.
thumbnail of goff.png
thumbnail of goff.png
goff png
(1.79 MB, 1920x1080)
A szentjánosbogarak sírja

Utoljára a Sorstalanság című film után éreztem hasonlót, valószinűleg mert a főhősök ugyan úgy a legnagyobb nyomorban próbálták keresni a boldog pillanatokat. Kiváló mese, de csak azokra az alkalmakra ajánlom, amikor már menthetetlen a hangulatod.
 >>/6244/
Meglepően sok Ghibli egy Ponoc mesétől. Elég izgalmas volt, úgy repült el az a másfél óra, hogy észre se vettem.
 >>/6248/
1. Anon írta, hogy júlis 31-én érkezik a kötet. Másik Anon rákérdez, hogy megtörtént-e. Nem látom a problémát. Nyilvánvalóan a napján kérdezi meg, nem két héttel vagy fél évvel korábban.
2. Mivel aktuálisan futó sorozatról van szó, ezért nem meglepő, ha időnként gyakrabban előkerül előkerül beszélgetés szinten, mint egy önálló film vagy befejezett sorozat.
3. Anonok ügyeltek arra, hogy jelezzék és alkalmazzák a spoilereket. Nem látom, hogy mi lenne zavaró az egészben.
4. >Mintha másról nem is lehetne beszélni
De, lehet. Nyugodtan szólj hozzá bármihez, vagy írj be új címet ha eddig még nem szerepelt. Ha nem lenne anonim az odal, még a mostani kirohanásod után is szívesen beszél veled, akinek van hozzáfűznivalója. 
5. Ott van a posztok sarkán az a kis [X], ha nem tetszik amit látsz, el is rejtheted.
További szép napot!
 >>/6244/
Ezt még nem láttam, de már szemeztem vele. Pótolnom kellene.
thumbnail of hugs.gif
thumbnail of hugs.gif
hugs gif
(911.61 KB, 470x250)
 >>/6248/
Sssh! Ne ilyen hangosan, megijeszted a Nanachit.

 >>/6249/
Nagyon jól tudta, de nem akarta felfedni Mary előtt, nehogy kivarázsolja magát a helyzetből. Vezették a mézesmaddzagon, aztán amint meglépett elrabolták a barátját, és váltságdíjként a virágot követelték.
 >>/6247/
Igen, megjelent a kötet. Egyszerűen zseniális a fickó. A legutóbbi fejezet végén van egy rajzstílus váltás. Kettőt egy csapásra. Fogytán az idő? Sebaj, megoldom! És a legjobb az egészben, hogy totálisan illik a karakterekhez és a hangulathoz. 
 >>/6081/
>  az anime készítői tényleg törhetik majd a fejüket, hogy hogyan oldják meg a korábban kihagyott karaktereket.
Ha kissé gúnyos akarok lenni, azt is mondhatnám, hogy Tsukushi dobott most nekik egy mentőövet.
thumbnail of HarōAbisu.png
thumbnail of HarōAbisu.png
HarōAbisu png
(37.55 KB, 142x391)
 >>/6255/
Végre sikerült elolvasnom. Igen, a stílusváltás passzolt a szituációhoz, nekem is tetszett. Tényleg leleményesen oldotta meg. De máskor inkább ne halogassa ennyire a végére.
A másik kedvenc jelenetem az a titledrop! (kép releváns, talán nem spoiler, direkt japán) Annál is inkább amit tudjukki mondott a körülményekről. Továbbá a tájképek gyönyörűek, mint mindig.
> Tsukushi dobott most nekik egy mentőövet.
Na igen. Dobhatom a kukába az eddigi elképzeléseimet.😅
 >>/5815/
> Ezen túl nem ment Tsukushi, intim testrészek - ha a mellet nem számítjuk annak - nem látszanak ott sem. Serdülő kamaszok érdeklődése egymás iránt, nem volt bevonva felnőtt az ilyen jelenetekbe.
Hát ez egy kicsit érdekesen öregedett. Igaz a második mondatod az még mindig áll.
Mindent összevetve ismét egy remek fejezet volt.
thumbnail of Shojo Shumatsu Ryoko.jpg
thumbnail of Shojo Shumatsu Ryoko.jpg
Shojo... jpg
(42.08 KB, 421x600)
 >>/6255/
 >>/6256/
1 hónap elteltével csak megjelent végül a weboldalon is. 🤣 Igaz a rövidebb verzióban. 😅 Valamennyire sejthető volt, de mivel a kötetben, nem volt külön How are you somewhere, ezért nem volt teljesen biztos. Egészen eddig.

 >>/4451/
Girls' Last Tour
Aranyos kislányok vándorolnak egyik helyről a másikra.
thumbnail of reki-smoking.gif
thumbnail of reki-smoking.gif
reki-smoking gif
(1.3 MB, 498x280)
Haibane Renmei

Kiemelkedő pszichológiai dráma, leírhatatlan hangulattal, rejtélyes világgal, és imádnivaló karakterekkel. Kicsit vontatottnak tűnhet, de ez nem olyan sztori, amit az akció hajt.
Befejeztem Cyberupunk Edgerunnerst! Ööö Kíberpank Élfutók?
Mennyi volt, fél év?
Tulajdonképpen nem rossz. Ezt  >>/5875/ továbbra is fenntartom.
A főhős karakterfejlődése számomra nem eléggé tiszta, valahogy nem következetes, gyengén kidolgozott, tinédzser szerepjátékos első karaktere szintű. De lehet csak azért érzem így mert az epizódok között jó sok szünetet tartottam.
Ahhoz jó volt, hogy ihletet kapjak a Gibson regények újraolvasásához, majd valamikor megejtem.

Ugyan nem tartozik a fonál témájához, de azért megkérdem, Anon mit gondol a Shadowrunról (asztali szerepjáték, regények, számítógépes játék, etc)?
 >>/6646/
Igazából látok némi értelmet az elgondolásban. Új rajongókat könnyebb megnyerni egy újonnal futó sorozattal, mint huszonöt évvel ezelőtti, a mai fogyasztói szemmel gagyi grafikával nekifutni 1000+ epizódnak. Pörgősebbé tudják tenni a részeket, nem köti őket az egy epizód egy fejezet (igaz a régi részekre ez még nem volt annyira igaz mint manapság), mert nem fenyeget az a veszély, hogy beérhetik a mangát. Meg lehet próbálkozni egy dinamikusabb történetvezetéssel.
 >>/6711/
Ha minden igaz, akkor épp 1995 volt. Nekem inkább az volt fura, hogy egy útszéli bódéban töltötték az estét? Ha nyár lett volna, még elhiszem, de ilyen hóviharban hogyhogy nem mentek elé a szülei az állomásra és vitték őket haza?
 >>/6715/
És ők is egy útszéli bódéban voltak kénytelenek az estét tölteni. Na ezt én is megnézném.

Létezik jó történelmi anime?
 >>/6716/
Za Kokupitto - nem 100% történelmi, második világháborús japán és német pilóták és katonák rövid történetei.
Barefoot Gen - Hiroshima sztori
Grave of the fireflies - a civil lakosság életéről szól a háború árnyékában
The Wind Rises - 1 vh előtti vadászrepülő mérnök története

Ennyi jut kapásból az eszembe. Mind kiváló mese szerintem, zsepi legyen kéznél, nem kell extra méretű, mert a szemeidnek lesz.
thumbnail of tfw.jpg
thumbnail of tfw.jpg
tfw jpg
(108.81 KB, 1310x570)
 >>/6755/
Balra az arcom 5 percenként miközben ezt a mesét néztem, jobbra Anon arca, aki velem nézte. Nagyon jó megható dráma volt, csak azért nem követelek folytatást, mert a konklúzió is tökéletes volt.
thumbnail of aoi.jpg
thumbnail of aoi.jpg
aoi jpg
(260.03 KB, 1920x1080)
 >>/6809/
Nekem ez tetszett, főleg a legvége, a csúcspont után az a pár pillanat, valahogy megnyugtatott.

 >>/6811/
Talán lehetett volna kicsit hosszabb, de jó volt, tetszett ez is.
 >>/6756/
Gondolom történeti a háttér, de fikcionális karakterek, és sztori. Vagy fikcionális a világ maga, de a "középkori fantasyk" is a földi történelemből veszik a párhuzamokat, motívumokat.
 >>/6809/
 >>/6811/
Nekem olyan mintha lenne párhuzam a két sztoriban. A Hotarubi-ban kicsit a karakterekkel barátkoztam jobban, a summer ghost-nak inkább a célratörő rajzstílusa tetszett, de mindkét mese elég megható volt.
thumbnail of mpv-shot0411.jpg
thumbnail of mpv-shot0411.jpg
mpv-shot0411 jpg
(321.12 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0438.jpg
thumbnail of mpv-shot0438.jpg
mpv-shot0438 jpg
(196.83 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0468.jpg
thumbnail of mpv-shot0468.jpg
mpv-shot0468 jpg
(312.15 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0476.jpg
thumbnail of mpv-shot0476.jpg
mpv-shot0476 jpg
(311.43 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0502.jpg
thumbnail of mpv-shot0502.jpg
mpv-shot0502 jpg
(260.64 KB, 1920x1080)
 >>/6840/
Nekem ez tetszett, bár a vége kicsit fura volt, egyrészt mert hiányzott a koncert, végül csak egyetlen képkockát láthattunk, azt is kicsiben a stáblista alatt, másrészt végig arról próbált meggyőzni a film, hogy micsoda szarenber a Shinnosuke, erre a végén elég volt a boldogsághoz egy dal meg az hogy egy szellem emlékeztesse hogy milyen volt fiatalon? A hapsi az egész filmben semmit se csinált csak duzzogott.
thumbnail of another_perfect_specimen.jpg
thumbnail of another_perfect_specimen.jpg
another_perfect_speci... jpg
(254.76 KB, 1920x1080)
Children Who Chase Lost Voices From Deep Below

Olyan ez a mese mintha Laputa, Nausicaa és Made in Abyss tartott volna egy édeshármast, később megszületett ez, és senki se tudja kik az igazi szülei. Gyönörő megrajzolás, gyönyörű OST, személy szerint valamit hiányoltam, de nem tudom kitalálni mit.
 >>/6911/
Most hogy így említed, lehet, hogy az őrült repülő szerkezeteket és a légi felvételeket hiányoltam. A végén tényleg úgy éreztem, mintha Ghibli mese lett volna (Hé, ennyi volt? Itt a vége? Hol a többi? Mi történt evvel, evvel, evvel és evvel? Lesz folytatás?)
 >>/6841/
>A hapsi az egész filmben semmit se csinált csak duzzogott.
Szerintem ez jellemző azokra, akik zenei karrierről álmodnak fiatalon, majd a harmincas éveikben arra ébrednek, hogy egy pláza színpadján pengetik valamelyik 4 akkordos sablont egy karaoke énekes mögött, miközben a technikus a szintetizátor alá tolja a hangerőjüket. Kb. minha Kukovecz Gabi alatt összerogyott volna a Pokolgép fiatal korában, és most Lagzi Lajcsi mögött küldené az Aranyeső gitárszólóját egy clean stratocasteren.
thumbnail of Yaaaaay.png
thumbnail of Yaaaaay.png
Yaaaaay png
(598.79 KB, 776x663)
thumbnail of Feelings.mp4
thumbnail of Feelings.mp4
Feelings mp4
(7.05 MB, 720x720 h264)
 >>/6946/
Jaa, amúgy csak valami ilyesmit terveztem:
Kint az új Made in Abyss fejezet! Anonnak mi a véleménye róla? Érdekesnek ígérkezik a történetszál összességében. Néhány dolog talán új megvilágításba került. A vége egy "kissé" mellbe vágott.
Videó releváns: én a fejezet olvasása közben.
 >>/6949/
Jó fejezet volt. Megtudtunk egy kicsit többet a Fehérsíposok beosztottjairól, tetszett a dinamika köztük. A jelkimaradásból ítélve ez valószinűleg akkor történt amikor Reg elszívta az áramellátást és elpusztította a bázis jelentős részét. Kíváncsi vagyok milyen messzire jutottak azóta. Magáról az Abyss természetéről is kiderült egy s más. Tetszik, hogy még mindig csak teória szinten beszélnek róla és bármi igaz lehet. Riko ismét hozta a formáját, megint csak teljes természetességgel hoz nyilvánosságra információkat amiket Nanachi próbált titokban tartani. Elsőre tényleg mellbevágó volt, de a végét annyira nem látom borúsan az újraolvasás után. Viszont szinte abban is biztos vagyok, hogy attól még nem lesz egyszerű menet, sőt! De gondolj csak arra amit Riko említett a faluval kapcsolatban! Nem biztos, hogy úgy van, ahogy pózoló barátunk gondolja. A ledöbbenését figyelve lehet ő is másképp látja már. Viszont ha nem volt valami hátsó szándék, akkor a Hail Hex elbújhat szégyenében. Az hagyján, hogy Nanachi, de még Regék is gyorsabban reagáltak, mint az elvileg tapasztaltabb csapat. Az utolsó oldalak monológja után bízzunk benne, hogy kedvelt karakterünk rácáfol az első konklúzióra. Majdnem elfelejtettem, a háttér, tájképek szokásosan gyönyörűek. Az mondjuk meglepett, hogy neritantanok is vígan élnek ott.
 >>/6961/
Ez a mese az első 10 percben a földre küldött, aztán közel két órán keresztül rugdosta a gyomromat, közben ráköpött mindenre és mindenkire akit valaha szerettem vagy becsültem, a végén még elszívott egy cigit és elnyomta rajtam a csikket. Kiemelkedő mese, de ha vidám perceket keresel, keresd máshol, javaslom, hogy kezd ennek a műnek a 9001 kilóméteres körzetén kívül.
 >>/6961/
Régebben láttam.
 >>/6968/
Pontos összefoglaló.

Azt viszont nem értettem, hogy Leilia miért akart találkozni Medmellel, hogy aztán rögtön a szeme láttára a mélybe vesse magát?
 >>/6970/
Ha jól emlékszem azért elég sok idő telt el az között hogy könyörgött, hogy láthassa, és az között, amikor megszökött. Lehet, hogy csak elidegenedett teljesen az emberektől, ahogy tartották teljesen érthető volt. Szegény Medmelt én is sajnáltam, mert tényleg nem tehetett semmiről.
thumbnail of iktf_mayu.jpg
thumbnail of iktf_mayu.jpg
iktf_mayu jpg
(233.45 KB, 1920x1080)
 >>/6978/
Ennél a mesénél a második epizódig azt hittem valami fura pornót nézek, csak rossz bélyeget nyaltam fel a borítékra délután. Az időrendnél csak a főhős pszichiáter személyisége volt jobban szétdarabolódva. Elég nyugis sztori, nem mart nagyon belém, kellemes és kicsit zavaros volt, plusz kínai mesénél először láttam olyat, hogy az animációt mixelik igazi fényképpel, videóval, lehet ezért volt olyan szürreális hatása. Ezt a rajzstílust '70-es mesékben vélem még felfedezni, ami nálam adott neki egy kis nosztalgikus löketet is.
Gondolkodtam, hogy vajon miért nem gyógyult ki mindenki, arra gondoltam hogy valószinű hogy csak azokat gyógyította akiknek önmagára vagy másra veszélyes az állapota. Pl a mosolygó nárcisztikus, ex-tehetséges gyerekszínész egy baszást se adott hogy mindenki kiröhögi, és hogy senkit se érdekel az image-e, feldobta a szereplés akkor is, ha kínos volt neki, a közönség röhög, a páciens mosolyog és élvezi a figyelmet, minek megjavítani valamit, ami működik? Vagy az OCD-s riporter, akit az tett kiemelkedővé hogy mániákusan figyelt a részletekre. Nem gyógyította ki, csak segített neki változtatni az életkörülményein annyira, hogy ne okozzon szorongást az állapota. Nem vártam nagy meglepetéseket ettől a mesétől, de volt benne, pl mikor Mayumi-val úgy voltam hogy csak valami ecchi trope a poén kedvéért, aztán egy ponton 4 mondattal a kedvenc szereplőmmé vált.
 >>/6972/
Persze, sok idő eltelt mióta látni akarta. Arra céloztam, hogy a csata után ha már felment megnézni, akkor mi értelme volt szinte köszönés nélkül leugrani? Megbújhatott volna az árnyékban is, akkor is látta volna a lányát.Medmelnek miben segített az, hogy láthatta az anyját, de rögtön el is veszíti? Ha nem is az ugrásban, de végleg elrepült. Milyen indok alapján volt ez jó Leilia szerint? Erre nem találtam magyarázatot. Mi lehetett a mögöttes gondolat?
thumbnail of mpv-shot0555.jpg
thumbnail of mpv-shot0555.jpg
mpv-shot0555 jpg
(308.14 KB, 1920x1080)
thumbnail of mpv-shot0565.jpg
thumbnail of mpv-shot0565.jpg
mpv-shot0565 jpg
(196.31 KB, 1920x1080)
 >>/6983/
Én teljesen máshogy értettem a kapcsolatot közöttük, Medmel nem a szeretett lánya volt Leiliának, hanem a fogva tartója. A filmben nem volt semmi, ami arra utalt volna, hogy miatta ment fel, és elbújni azért se tudott volna, mert előbb vették észre, mint ő őket. Ugrani meg Maquia biztatására ugrott. Én úgy értettem, hogy addigra már meg volt rendesen zakkanva, és azért ugrott, hogy szabad legyen, nem tudta, hogy Maquia el fogja kapni a renátóval. Az nem volt szempont, hogy Medmelnek mi jó vagy rossz. Leiliát háromszor próbálta Krim kiszabadítani, és nem azért nem ment, mert szerette volna a gyerekét, akivel sose találkozott, hanem mert szégyellte Krim előtt, hogy mástól lett gyereke. Ha jól emlékszem ezt elég konkrétan be is vallja Maquiának, amikor először próbálják kiszabadítani. Úgyhogy az ugrás menekülés Medmel elől, mint amikor a renátó kigyullad, a könnyes búcsú a sárkányon pedig megbocsátás Medmelnek és főleg saját magának.

Krimnek azért kell meghalnia, mert nem tudja elengedni a múltat, Leilia azért szenved éveken keresztül bezárva, mert nem tudta elengedni a bűntudatát (ez kicsit talán magyartalan, de biztos érted, mire gondolok), Maquia meg azért kap happy end-et, mert megtanulja elengedni Ariel-t. Szerintem ez a mögöttes gondolata az egész filmnek. Medmelnek nyilván nem segített látni Leiliát, de majd ő is megtanulja elengedni a múltat.
Húsvét hétvégének hála végre újra van egy kis időm.
 >>/6953/
Újraolvasás után én is kissé másképp látom már a dolgokat. Igaz más mangakáknál könnyebben tudnám ezt mondani. Végülis Tsukushiról van szó, a levegőben lógva hagyás nem jelent túl sokat nála. De igazából pont ez a jó, a bizonytalanság érzése. 
 >>/6985/
Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Mert mindaz valóban igaz, amit mondasz. De mindezek ellenére mégis látni akarta, könyörgött is érte korábban. Szerintem minden egyébtől függetlenül tényleg szerette a lányát. Ezért nem értettem, hogy miért döntött úgy ahogy, hiszen avval fájdalmat okozhatott.
A mondanivalóval viszont egyetértek.
 >>/7202/
Jópofa mese volt, élveztem, de többnyire arra gondoltam hogy a Redline megismételhetetlen. Kicsit örültem volna, ha többet látunk a többi versenyzőből, de végülis ez csak egy fél órás valami volt. Azt se egészen értettem miért versenyeztek.
Mugen no Ryvius
Senki sem ismeri-látta, pedig egyike a kevés érdekes történetvezetésű sunrise animéknek.
Néha előkerül egy jó író, karakter dizájner, meg a hang is összejön, és a kitanult sablonosított 50+ részes gundam és egyéb sorozatokhoz használt, és közben kicsiszolt alapmozgatások, nézőpontváltások, és effektek egyszerre nem lesznek olyan szembetűnően zavarók, mert viszi a hátán a megteremtett atmoszféra. Ahogy a zenében a klasszikus, jazz fusion, és a hip hop keveredik, a szereplők különböző és mégis fusion szerűen összehangolt frizuráik, szettjeik, és a   hasonlóan y2k retrofuturisztikus belső terek és mech dizájnok sorra jelennek meg, az első epizód után tudod hogy ez vagy neked van kitalálva, vagy hiányzik róla a szlájsz of life tag és a cuki iskolás kislányok (pedig egyébként nem) és továbbálsz
A fókusz végig a szereplők egymás közti konfliktusain van, ez mindinkább dráma, nem a military/mecha kategória.
Sunrise, 1999, 26 epizód
Goro Taniguchi rendezte
nem rossz, sőt, eléggé kibaszott jó
thumbnail of PH.png
thumbnail of PH.png
PH png
(4.37 MB, 1920x1080)
Penguin Highway
Aranyos, kreatív és filozófikus történet, lenyűgöző vizuális stílussal, lebilincselő hangulattal, és egy olyan OST-vel ami meditatívba tesz az első 10 perc után.
 >>/7220/
Az elmém tele lett baszásokkal a végére, amikor ezt néztem, és kicsit elterelt a ghibli trope-ok keresése, mert nagyon össze akartam hasonlítani egy másik mesével. Nem bántam meg hogy megnéztem.
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
thumbnail of mpv-shot0585.jpg
mpv-shot0585 jpg
(221.72 KB, 1912x1076)
 >>/7226/
Én a végére teljesen összezavarodtam, minek kellett a szovjeteknek a torony? tudták egyáltalán irányítani? hogyan tudtak elrepülni a harcok mellett annak ellenére hogy szabad szemmel láthatóak voltak? hogyan akarták volna a többi dimenziót döntéshozásra felhasználni, ahhoz időt is kellett volna utazni, nem? miért volt lényeges hogy a kislány annak a tudósnak az unokája? így hogy felébredt akkor tényleg elfelejtette a szerelmét vagy nem?
 >>/7338/
Borongós de kalandos volt, azt hittem jobban meg fog hatni, de fókuszálnom kellett, nehogy elveszítsem a fonalat.
Kicsit úgy éreztem hogy ez a történet sokkal jobban működne sorozat formában, persze így is jó volt, drámai és elgondolkodtató.
 >>/7368/
Alacsony intenzizású kaland kiemelkedően rokonszenves karakterekkel. Lelkizős, filozofálós mese, maga a kaland és a rejtély csak egy ürügy a hősök belső világának felfedezésére. Kifejezetten tetszett, sajnos az OST-ről nem tudok ódákat zengeni.

Post(s) action:


Moderation Help
Scope:
Duration: Days

Ban Type:


278 replies | 124 file
New Reply on thread #4451
Max 20 files0 B total